Προς σοκ του Ναδάλ, ο διευθυντής του τουρνουά του Australian Open ανακοινώνει την επιστροφή του

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Ράφαελ Ναδάλ θα συμμετάσχει στο Australian Open τον Ιανουάριο, δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι την Τετάρτη στην αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή Today.

Ο ίδιος ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος έχει μείνει εκτός δράσης από τον Ιανουάριο επειδή τραυματίστηκε στο ισχίο στο Australian Open, εξακολουθεί να παρακολουθεί τα πράγματα.

“Είμαι χαρούμενος με την εμπιστοσύνη του Australian Open. Προπονούμαι σκληρά κάθε μέρα για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό”, είπε στο X.

Δεν υπάρχει ημερομηνία ακόμα

Ο μάνατζερ του Ναδάλ, Μπενίτο Πέρεθ-Μπαρμπαντίγιο, επίσης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την είδηση. «Μπορώ να πω ότι ο Ναδάλ προπονείται ξανά», είπε στο Reuters. «Αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ημερομηνία για την επιστροφή του».

Ο Ναδάλ υπέστη τραυματισμό στο ισχίο στον δεύτερο γύρο του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο. Η προσδοκία τότε ήταν ότι θα έπρεπε να χάσει περίπου οκτώ εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο έπρεπε επίσης να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούνιο. Αυτό σήμαινε μήνες αποκατάστασης.

Ο Ναδάλ ελπίζει να συνέλθει εγκαίρως για να συμμετάσχει στο τουρνουά Grand Slam τον Ιανουάριο. «Μιλήσαμε μαζί του τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στο Australian Open», είπε ο Τάιλι.

Μάλλον θα είναι και ο Κύργιος

Ο διευθυντής του τουρνουά είπε στην ίδια εκπομπή ότι ο Αυστραλός Νικ Κύργιος είναι επίσης πιθανό να είναι ξανά εκεί. Ο Κύργιος υπέφερε από αρκετούς τραυματισμούς πέρυσι. Για παράδειγμα, έπρεπε να ακυρώσει το Wimbledon λόγω τραυματισμού στον καρπό.

«Γνωρίζουμε ότι ο Νικ έχει προπονηθεί και θα ήθελε επίσης να επιστρέψει, οπότε περιμένουμε να τον δούμε ξανά», είπε ο Τάιλι.