Προώθηση στο Wimbledon Η 16χρονη Andreeva επιμένει, ο Swiatek και ο Sluiter δραπετεύουν

Τροποποιήθηκε

Ένα μικρό θαύμα εκτυλίσσεται στο Wimbledon: η μόλις 16χρονη Mirra Andreeva περνά στον τέταρτο γύρο. Η Ρωσίδα, 102η στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα του τρίτου γύρου απέναντι στη συμπατριώτισσά της Αναστασία Ποτάποβα (24η στον κόσμο): 6-2, 7-5.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, η Iga Swiatek σύρθηκε μέσα από το μάτι της βελόνας. Ο νούμερο ένα στην κατάταξη επέζησε από δύο πόντους αγώνα, αλλά κέρδισε την Μπελίντα Μπέντσιτς: 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3. Ο 22χρονος είναι για πρώτη φορά προημιτελικός σε τουρνουά γκραν σλαμ.

Ο Swiatek συναντά τώρα τη μαθήτρια του Raemon Sluiter: Jelina Svitolina. Κέρδισε σε ένα θρίλερ τη Victoria Azarenka: 2-6, 6-4, 7-6 (8).

Η Andreeva είναι η τρίτη νεότερη τενίστρια τα τελευταία 25 χρόνια που εντάχθηκε στους τελευταίους δεκαέξι του Wimbledon. Το 2019, η Coco Gauff έφτασε στον όγδοο τελικό ως 15χρονη.

Τον Μάιο, η Andreeva έφτασε και στον τρίτο γύρο στο Roland Garros, ώστε να ανέβει αρκετά στην παγκόσμια κατάταξη. Ξεκίνησε τη χρονιά εκτός των 300 κορυφαίων.

Θα αντιμετωπίσει τη Μάντισον Κις στον τέταρτο γύρο. Ο Αμερικανός αριθμός δεκαοκτώ στον κόσμο έχει ήδη φτάσει στα προημιτελικά σε όλα τα γκραν σλαμ τουρνουά. Το 2017 έχασε τον τελικό του US Open.

Ο Swiatek και η Svitolina επιβιώνουν

Απέναντι στον Bencic, δέκατο τέταρτο στην παγκόσμια κατάταξη, ο Swiatek έχασε το πρώτο σετ. Ο νικητής των τεσσάρων γκραν σλαμ έβαλε τον Μπέντσιτς υπό πίεση, αλλά ο Ελβετός άντεξε την πίεση και απέκλεισε έξι ευκαιρίες μπρέικ, συμπεριλαμβανομένων δύο σετ πόιντ. Ο Μπέντσιτς έκανε γρήγορα το 4-0 στο τάι μπρέικ.

Ο Μπέντσιτς, ο οποίος νίκησε ήδη τη Σβιάτεκ στο US Open του 2021, άφησε δύο πόντους αγώνα αχρησιμοποίητα στο δεύτερο σετ με 6-5. Ο Swiatek επέστρεψε, κέρδισε το δεύτερο σετ και στη συνέχεια κέρδισε το τρίτο σετ πειστικά.

Την ίδια στιγμή, ένα τρίσετ παίχτηκε σε άλλο γήπεδο: η Σβιτολίνα έχασε το πρώτο σετ και κέρδισε το δεύτερο. Στο τρίτο σετ έδωσε προβάδισμα 3-0, είδε την Αζαρένκα (20η στον κόσμο) να φτάνει στο 7-4 στο supertiebreak. Αλλά για άλλη μια φορά η Svitolina επέστρεψε από μια ηττημένη θέση.

Pegula ανώτερος

Η Jessica Pegula (τέταρτη στον κόσμο) επίσης κέρδισε και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο Αμερικανός είχε λίγα να φοβηθεί από τον Λέσγια Τσουρένκο: 6-1, 6-3.

Η Pegula, τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τρία σετ στον πρώτο γύρο, αλλά ήταν ανώτερη στους επόμενους γύρους. Πέρασε καλά αυτή τη γραμμή. Η Τσουρένκο είχε ακόμα ξεκάθαρα το τετράωρο ματς από τον προηγούμενο γύρο στα πόδια της.

Πέρα από το τέλος, όπου ο Ουκρανός δυσκόλεψε τον Pegula, οι αναλογίες ήταν λοιπόν ξεκάθαρες. Η Pegula έχει φτάσει πλέον στους προημιτελικούς σε κάθε γκραν σλαμ τουρνουά. Αγωνίζεται με την Markéta Vondrousová (32η) για την πρώτη της θέση στον ημιτελικό.