Πρωινή συνεδρία δεύτερη ημέρα δοκιμών F1 Το Μπαχρέιν πέφτει στο νερό λόγω χαλαρού καλύμματος φρεατίου

WeLoveSports.gr

Η πρωινή περίοδος της δεύτερης ημέρας δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν βυθίστηκε σε μεγάλο βαθμό από προβλήματα με ένα χαλαρό κάλυμμα φρεατίου.

Μέρος ενός καλύμματος φρεατίου στο κράσπεδο της στροφής 11 αποκολλήθηκε αφού ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc πέρασε από πάνω του. Το δάπεδο της Ferrari υπέστη ζημιά και πρέπει να αντικατασταθεί. Αφού ο Leclerc πέρασε από πάνω του, ο Lewis Hamilton χτύπησε επίσης το κάλυμμα του φρεατίου.

Στη συνέχεια, η πρωινή περίοδος τερματίστηκε νωρίς για τις επισκευές της πίστας.

Πέρυσι στο Λας Βέγκας, η Ferrari του Carlos Sainz υπέστη ζημιά από ένα αποκολλημένο κάλυμμα φρεατίου και η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ακυρώθηκε για να επανελεγχθεί ολόκληρη η πίστα.

Η Red Bull στα φρένα

Για τη Red Bull, το πρωί κύλησε λιγότερο ομαλά από ό,τι την Τετάρτη. Ο Sergio Pérez οδήγησε μόνο 20 γύρους και η ομάδα καθυστέρησε όταν σημειώθηκε μια μικρή φωτιά σε ένα από τα μπροστινά φρένα.

Ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, οδηγώντας 36 γύρους. Άλλοι οδηγοί με 35 ή περισσότερους γύρους ήταν οι Hamilton (Mercedes), Zhou Guanyu (Sauber), Oscar Piastri (McLaren) και Yuki Tsunoda (RB).

Η δεύτερη περίοδος της ημέρας έχει επισπευσθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ολλανδίας. Ο Max Verstappen επρόκειτο αρχικά να αναλάβει το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά η Red Bull επέλεξε τώρα να δώσει στον Pérez όλο το απόγευμα και να επιτρέψει στον Verstappen να επιστρέψει την Παρασκευή.