Πρόβλημα Red Bull: Ο Verstappen ενδέκατος στο grid, ο Sainz παίρνει την pole position στη Σιγκαπούρη

Μαξ Φερστάπεν

WeLoveSports.grs

Οι Max Verstappen και Sergio Pérez δεν έφτασαν στο τρίτο μέρος των προκριματικών για το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Μετά από μια δραματική Παρασκευή κατά την οποία η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ένα καλό στήσιμο, και οι δύο οδηγοί δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα με το αυτοκίνητό τους το απόγευμα του Σαββάτου, πράγμα που σήμαινε ότι δεν ήταν μεταξύ των δέκα κορυφαίων αυτοκινήτων.

Η Pole position στην πίστα δρόμου πηγαίνει στον Carlos Sainz, ο οποίος κατάφερε να βάλει τη Ferrari του στην κορυφή της κατάταξης μετά από μια συναρπαστική μάχη μεταξύ τριών ομάδων.

Δραματικό Σαββατοκύριακο

Είναι η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που και οι δύο Red Bulls δεν φτάνουν στο Q3. Ο Verstappen πρέπει να αρκεστεί στην ενδέκατη θέση εκκίνησης, ο Pérez ξεκινά το γκραν πρι στη δέκατη τρίτη θέση.

Η Red Bull κυνηγά τα γεγονότα όλο το Σαββατοκύριακο. Ο Verstappen και ο Pérez διαμαρτύρονταν τακτικά για το μονοθέσιό τους την Παρασκευή, δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στις δύσκολες στροφές.

Χθες το βράδυ η ομάδα προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο και καλύτερο σκηνικό, αλλά και αυτό ήταν ανεπιτυχές.

Κάρλος Σάιντζ

Το πρώτο μέρος των προκριματικών συγκλονίστηκε από μια σκληρή συντριβή από τον Lance Stroll. Ο Καναδός δεν ήταν μεταξύ των κορυφαίων δεκαπέντε και πήρε πάρα πολύ ρίσκο με την τελευταία του προσπάθεια. Τράκαρε από την πίστα πολύ δυνατά στην τελευταία στροφή. Αποτέλεσμα: κόκκινη σημαία, τέλος του πρώτου μέρους και τεράστια ζημιά για την Aston Martin.

Ο ίδιος ο Stroll κατάφερε να βγει αλώβητος, αλλά τελείωσε την πρόκριση τελευταίος. Άλλες αποχωρήσεις ήταν οι Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Oscar Piastri (McLaren), Logan Sargeant (Williams) και Zhou Guanyu (Alfa Romeo)

Μετά από μακροχρόνιες εργασίες καθαρισμού, το δεύτερο μέρος των προκριματικών ξεκίνησε περισσότερο από μισή ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι Verstappen και Pérez ήταν δέκατοι και ενδέκατοι.

Drama Red Bull

Στην τελική φάση, κάθε οδηγός ήθελε να κάνει άλλη μια προσπάθεια, οπότε όλοι οι οδηγοί βγήκαν έξω ταυτόχρονα και έγινε πολύ απασχολημένος προς τη γραμμή, για να ξεκινήσει ένας γρήγορος γύρος. Αυτό είχε ήδη οδηγήσει σε μια επικίνδυνη κατάσταση στο Q1, με μεγάλο αριθμό οδηγών να μπαίνουν εμπόδιο στον άλλο λίγο πριν τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε μεγάλο χάος, αλλά έπρεπε να γίνει δουλειά για τον Verstappen.

Στον τελευταίο γύρο τα πράγματα πήγαν εντελώς στραβά για τη Red Bull. Ο Πέρεθ στράφηκε στον πρώτο συνδυασμό γωνιών, ο Βερστάπεν δεν ήταν αρκετά γρήγορος. Ο Liam Lawson, ο αντικαταστάτης του Daniel Ricciardo στην ομάδα των junior της Red Bull, έριξε τον Verstappen από την πρώτη δεκάδα.

Παραδόξως, εκτός από τον Lawson, και οι δύο οδηγοί της Haas έφτασαν στο Q3. Οι Kevin Magnussen και Nico Hülkenberg ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν, αλλά δεν αγωνίστηκαν για την pole position. Στην πρώτη προσπάθεια, οι οδηγοί της Ferrari Carlos Sainz και Charles Leclerc αναδείχθηκαν ως οι πιο δυνατοί.

Στην τελική φάση, ο Sainz ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τον τελευταίο του γύρο. Βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο του με 1.30.984. Ο Νόρις πήρε για λίγο τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τον Λεκλέρκ. Τελικά ήταν ο Russell που πήρε τη δεύτερη θέση, και επομένως μια θέση στην πρώτη σειρά.

Πέντε σειρές λοιπόν για τον Βερστάπεν, αλλά το δράμα για τον Ολλανδό θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Ο Verstappen έχει τρία περιστατικά υπό διερεύνησημε άλλα λόγια: έχει τρεις έρευνες μετά από πιθανές παραβάσεις.