Πρώτα για τον Gauff στο Australian Open: στα ημιτελικά μετά τη νίκη επί του Kostjoek

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Coco Gauff προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open μετά από μια μάχη τένις που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες. Η δεκαεννιάχρονη Αμερικανίδα νίκησε την Μάρτα Κόστγιοεκ από την Ουκρανία σε τρία σετ: 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2.

Η Gauff κέρδισε ένα τουρνουά Grand Slam για πρώτη φορά την περασμένη σεζόν – ήταν η καλύτερη στο US Open – αλλά έπεσε πριν από τους προημιτελικούς στο Australian Open στις τέσσερις προηγούμενες εμφανίσεις της.

Για την 21χρονη Kostjoek, νούμερο 37 στον κόσμο, ήταν ο πρώτος προημιτελικός της ποτέ σε Grand Slam, αλλά η Ουκρανή δεν ήταν νευρική.

Πρόχειρη εκκίνηση Gauff

Ο Γκάουφ, το νούμερο τέσσερα στον κόσμο, έκανε αρκετά λάθη στην αρχή του αγώνα και είδε τον Κόστγιοεκ να προηγείται στο 1-5. Ωστόσο, η νικήτρια του US Open στη συνέχεια έδειξε τη μαχητικότητα της. Επέζησε από ένα σετ πόιντ στο 2-5, κέρδισε ένα τάι μπρέικ και επίσης απέκλεισε ένα σετ πόιντ. Με 8-6 στο τάι μπρέικ, το πρώτο σετ πήγε και πάλι στον Αμερικανό.

Το αντίθετο συνέβη στο σετ δύο. Ο Γκάουφ έδωσε προβάδισμα 5-3 και έχασε το τάι μπρέικ. Αλλά με ένα πειστικό τελευταίο σετ, στο οποίο ο Kostjoek είχε μια μικρή αναβίωση στο τέλος και α παιχνίδι αγάπης αποτραπεί, έβαλε ακόμα τα πράγματα σε τάξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά της Μελβούρνης.

Η αμυντική Aryna Sabalenka έφτασε ξανά στον επόμενο γύρο στη Μελβούρνη σε χρόνο μηδέν. Η Λευκορωσίδα νίκησε την Barbora Krejcikova με 6-2, 6-3.

Ο Σαμπαλένκα ήταν στο γήπεδο για κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες στο δρόμο για αυτό το ματς και είχε παραδώσει μόνο έντεκα παιχνίδια, ενώ ο Τσέχος είχε ήδη παίξει 8,5 ώρες, εν μέρει λόγω τριών τρίσετερ.

Η νούμερο δύο στον κόσμο ήταν επίσης σε μια δική της κατηγορία στον πέμπτο της αγώνα σε αυτό το τουρνουά. Η Κρεϊτσίκοβα, η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός το 2021, απλά δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον υψηλό ρυθμό, έκανε πάρα πολλά λάθη και μόνο σποραδικά είχε απάντηση στα χτυπήματα της βαριοπούλας της Σαμπαλένκα.