Πυγμαχία: Οι αδελφοί Shigeoka αγωνίζονται για παγκόσμιους τίτλους τον Οκτώβριο

Τα αδέρφια της ιαπωνικής πυγμαχίας Yudai και Ginjiro Shigeoka θα αναμετρηθούν σε έναν διπλό αγώνα παγκόσμιου τίτλου ελαφρών βαρών στο Τόκιο στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο διοργανωτής της διοργάνωσης.

Ο προσωρινός πρωταθλητής της WBC Yudai Shigeoka, ο μεγαλύτερος από τους δύο, θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου Panya Pradabsri από την Ταϊλάνδη στο Ota City General Gymnasium, ενώ ο προσωρινός πρωταθλητής της IBF Ginjiro Shigeoka θα δώσει την πολυαναμενόμενη ρεβάνς με τον νυν κάτοχο της ζώνης Daniel Valladares από το Μεξικό.

“Η νοοτροπία μου είναι αυτή ενός διεκδικητή. Το βάρος είναι διαφορετικό από τους προηγούμενους αγώνες”, δήλωσε ο μεγαλύτερος αδελφός.

Στην επαγγελματική του καριέρα μετράει 7-0 νίκες με πέντε νοκ άουτ. Ο Panya είναι 40-1 με 24 KOs.

Ο Yudai Shigeoka (Δ) και ο μικρότερος αδελφός του Ginjiro ποζάρουν για φωτογραφίες σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο στις 6 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ginjiro Shigeoka, εν τω μεταξύ, θα επιδιώξει να πάρει επιτέλους τη ζώνη, αφού η πρώτη του προσπάθεια απέναντι στον Valladares έληξε πρόωρα τον Ιανουάριο με μηδενισμό λόγω ενός τυχαίου χτυπήματος στο κεφάλι που υπέστη ο Μεξικανός.

Η ρεβάνς τους ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο, αλλά αναβλήθηκε μετά τον τραυματισμό του Shigeoka στο πόδι.

“Θέλω να κερδίσω πειστικά. Στόχος μου είναι μόνο το νοκ άουτ”, δήλωσε. Είναι 9-0 με επτά νοκ άουτ και ένα μηδενισμό.

Ο Valladares είναι 26-3-1 με 15 νίκες με νοκ άουτ και μία χωρίς αγώνα.