Πυγμαχία: Οι αδελφοί Shigeoka κερδίζουν και οι δύο παγκόσμιους τίτλους

Ο Ginjiro Shigeoka και ο μεγαλύτερος αδελφός του Yudai κατέκτησαν αμφότεροι παγκόσμιους τίτλους ελαφρών βαρών το Σάββατο, με τον 23χρονο Ginjiro να παίρνει τον τίτλο της IBF με τεχνικό νοκ άουτ και τον 26χρονο αδελφό του να κερδίζει τη ζώνη της WBC με απόφαση.

Ο Ginjiro, ο οποίος μπήκε στο ρινγκ πριν από τον μεγαλύτερο αδελφό του, έβγαλε νοκ άουτ τον Μεξικανό Daniel Valladares πριν τον σταματήσει στον πέμπτο γύρο της πολυαναμενόμενης ρεβάνς τους στο Ota City General Gymnasium. Είναι ακόμα αήττητος, με ρεκόρ 10-0 ως επαγγελματίας και οκτώ νοκ άουτ.

Ο Ιάπωνας Ginjiro Shigeoka (L) καταφέρνει ένα χτύπημα στο σώμα εναντίον του Μεξικανού Daniel Valladares κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για το πρωτάθλημα IBF welterweight στο Ota City General Gymnasium στο Τόκιο στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Ο μεγαλύτερος αδελφός μου και εγώ δουλέψαμε σκληρά για να γίνουμε επίσημοι πρωταθλητές”, δήλωσε ο Ginjiro, ο οποίος, όπως και ο αδελφός του, ξεκίνησε την ημέρα ως προσωρινός πρωταθλητής.

Ο πρώτος αγώνας του Ginjiro Shigeoka για τον τίτλο εναντίον του Valladares τον Ιανουάριο κηρύχθηκε άκυρος, αφού κατά λάθος χτύπησε με κεφαλιά τον Μεξικανό. Η ρεβάνς προγραμματίστηκε για τον Αύγουστο, αφού ο Shigeoka τραυμάτισε το πόδι του.

Το ρεκόρ του Valladares ανέβηκε στο 27-4-1 με μόλις ένα μη συναγωνισμό.

Ο Yudai Shigeoka παρέμεινε επίσης αήττητος, βελτιώνοντας σε 8-0 στην καριέρα του μετά τη νίκη του επί του Ταϊλανδού Panya Pradabsri, το ρεκόρ του οποίου είναι πλέον 40-2 με 24 KOs.

“Ήθελα να χαιρετίσω τις προσπάθειές μου, είτε κέρδισα με νοκ άουτ είτε με απόφαση”, δήλωσε ο Yudai. “Μπορούσα να ακούσω την ενθάρρυνση από όλους και αυτό με έκανε πιο δυνατό.