Πυγμαχία: Οι Ινόουε και Ταπάλες κοντράρονται στο αγώνισμα των σούπερ μπιτάκιων στις 26 Δεκεμβρίου στο Τόκιο

Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ Naoya Inoue θα αντιμετωπίσει τον Φιλιππινέζο Marlon Tapales σε μια προσπάθεια να ενώσει τα τέσσερα ζώνες super bantamweight σε έναν αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου στην Ariake Arena του Τόκιο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Τετάρτη.

Ο Inoue κατέκτησε τις ζώνες WBO και WBC, αφού νίκησε τον Αμερικανό Stephen Fulton με νοκ άουτ στον όγδοο γύρο στις 25 Ιουλίου στο ντεμπούτο του στα σούπερ μπιτάκια.

Με το παρατσούκλι “The Monster”, ο Inoue, 30 ετών, ήταν ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής των bantamweight πριν ανέβει κατηγορία. Έκανε 25-0 στην επαγγελματική του καριέρα, συμπεριλαμβανομένων 22 νικών με νοκ άουτ.

Ο Tapales, ο 31χρονος πρωταθλητής της WBA και της IBF, έχει ρεκόρ 37 νίκες και 3 ήττες, εκ των οποίων οι 19 με νοκ άουτ.

Αν νικήσει τον Tapales, ο Inoue θα γίνει μόλις ο δεύτερος πυγμάχος που θα ενοποιήσει και τις τέσσερις μεγάλες ζώνες σε δύο κατηγορίες, μετά τον Terence Crawford. Ο Αμερικανός πέτυχε αυτό το κατόρθωμα τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη του Inoue επί του Fulton.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue (δεξιά) ποζάρει για φωτογραφίες με τον Marlon Tapales από τις Φιλιππίνες στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2023, λίγο μετά την εκθρόνιση του Αμερικανού Stephen Fulton από τον Inoue ως ενοποιημένου πρωταθλητή WBO και WBC super bantamweight σε αγώνα παγκόσμιου τίτλου πυγμαχίας. Ο Tapales είναι κάτοχος των τίτλων WBA και IBF super bantamweight ( WeLoveSports) == WeLoveSports