Πυγμαχία: Ο Καζούτο Ιόκα νίκησε τον Φράνκο και κατέκτησε τον τίτλο της WBA στα σούπερ ιπτάμενα βάρη

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Kazuto Ioka κέρδισε το Σάββατο τον τίτλο του WBA super-flyweight με ομόφωνη απόφαση απέναντι στον Αμερικανό Joshua Franco στη ρεβάνς τους.

Ο αγώνας, ο οποίος διεξήχθη στο Ota City General Gymnasium στο Τόκιο, έγινε αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας αφαίρεσε από τον Φράνκο τη ζώνη του στα super-flyweight επειδή δεν κατάφερε να πάρει βάρος μια μέρα νωρίτερα.

Ο Ιάπωνας Kazuto Ioka (R) χτυπάει τον Αμερικανό Joshua Franco κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου του αγώνα πυγμαχίας WBA super flyweight στο Τόκιο στις 24 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Δύο κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα με 116-112, ενώ ο άλλος με 115-113.

Ο Ioka βελτίωσε το ρεκόρ νικών-ηττών του σε 30-2, συμπεριλαμβανομένων 15 νικών με νοκ άουτ και μιας ισοπαλίας. Ο Φράνκο έπεσε σε 18-2-3 με οκτώ νοκ-άουτ.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι δύο πυγμάχοι αναμετρήθηκαν σε ισοπαλία 12 γύρων.

Η Ιαπωνική Επιτροπή Πυγμαχίας αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το δείγμα ούρων που ελήφθη από τον Ιόκα την ημέρα του αγώνα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έδειξε ίχνη κάνναβης, προσθέτοντας ότι η ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Ο Ιάπωνας Kazuto Ioka πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αμερικανού Joshua Franco με ομόφωνη απόφαση για την κατάκτηση του τίτλου πυγμαχίας WBA super flyweight στο Τόκιο στις 24 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports