Πυγμαχία: Ο Τζόσουα Φράνκο του αφαιρέθηκε η ζώνη του WBA super fly μετά από ένα λάθος ζύγισμα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας αφαίρεσε την Παρασκευή από τον Τζόσουα Φράνκο τη ζώνη του στα super flyweight, αφού ο Αμερικανός δεν κατάφερε να ζυγιστεί την παραμονή της υπεράσπισης του τίτλου του απέναντι στον Ιάπωνα Καζούτο Ιόκα.

Ενώ ο διεκδικητής Ioka ζυγίστηκε επιτυχώς στα 52,0 κιλά, ο Franco ήρθε πολύ βαρύς και έχασε τη ζώνη του σύμφωνα με τους κανόνες της WBA. Ο Franco θα ζυγιστεί ξανά το Σάββατο για να φτάσει το όριο των 130 κιλών (58,9 κιλά).

Ο Τζόσουα Φράνκο από τις Ηνωμένες Πολιτείες ζυγίζεται για τον αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο της WBA στα super flyweight στο Τόκιο στις 23 Ιουνίου 2023. Ο Franco δεν κατάφερε να πιάσει το βάρος και του αφαιρέθηκε η ζώνη του. ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνική Επιτροπή Πυγμαχίας δήλωσε ότι ο Ioka θα γινόταν ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας αν κέρδιζε το Σάββατο στο Γενικό Γυμναστήριο της πόλης Ota στο Τόκιο, ενώ μια ισοπαλία ή νίκη του Franco θα άφηνε τον τίτλο κενό.

Θα ήταν μια γρήγορη επανασύνδεση για τους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν χωρίσει με ισοπαλία 12 γύρων στον ίδιο χώρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε έναν αγώνα ενοποίησης τίτλων, με τον Ioka να αγωνίζεται ως πρωταθλητής super-flyweight του Παγκόσμιου Οργανισμού Πυγμαχίας.

Μετά τον αγώνα, η WBO διέταξε τον Ioka να διοργανώσει υποχρεωτική υπεράσπιση του τίτλου του εναντίον του υψηλότερα ιστάμενου συμπατριώτη του Junto Nakatani, αλλά ο Ioka επέλεξε να παραιτηθεί από τη ζώνη του για να αντιμετωπίσει ξανά τον Franco.

Ο Ιάπωνας Kazuto Ioka ποζάρει για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια της ζύγισης για τον αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο της WBA στα super flyweight στο Τόκιο στις 23 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Την Τετάρτη, η Ιαπωνική Επιτροπή Πυγμαχίας ανακοίνωσε ότι το δείγμα ούρων του Ioka που ελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιείχε ίχνη κάνναβης, αλλά ότι ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς η ποσότητα της ουσίας ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Ο Ioka έχει 29-2-1, εκ των οποίων 15 νίκες με νοκ άουτ, ενώ ο Franco έχει 18-1-3 με οκτώ νοκ άουτ.