Πυγμαχία: Ο Inoue λέει ότι η ιδιότητα του διεκδικητή του δίνει ώθηση απέναντι στον Fulton

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας τριών κατηγοριών Naoya Inoue δήλωσε το Σάββατο ότι μπορεί να αγωνιστεί καλύτερα από ποτέ, όταν θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα τον πρωταθλητή των WBC και WBO στα σούπερ μάνταμχιλ Στίβεν Φούλτον από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρωταθλητής της WBC και της WBO στα super bantamweight Stephen Fulton από τις Ηνωμένες Πολιτείες (L) και ο Naoya Inoue από την Ιαπωνία ποζάρουν για μια φωτογραφία στη Γιοκοχάμα στις 22 Ιουλίου 2023, τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα τους για τον παγκόσμιο τίτλο ( WeLoveSports).

Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί ως διεκδικητής για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ο Inoue δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα του: “Αυτός είναι ο στόχος. Μπορεί να αγωνιστώ καλύτερα από ό,τι στους προηγούμενους αγώνες μου”.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα στις 22 Ιουλίου 2023, τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα του με τον πρωταθλητή Super Bantamweight της WBC και της WBO Stephen Fulton από τις ΗΠΑ ( WeLoveSports).

Αν κερδίσει, ο 30χρονος Inoue, με το παρατσούκλι “Monster”, θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας που κατακτά παγκόσμια πρωταθλήματα σε τέσσερις κατηγορίες βάρους. Ο Kazuto Ioka, νυν πρωταθλητής της WBA στα super flyweight, πέτυχε το κατόρθωμα τον Ιούνιο του 2019.

“Θα επικεντρωθώ στη νίκη”, δήλωσε ο Inoue. “Θέλω να δείξω στους φιλάθλους τον καλύτερο τρόπο για να γίνεις πρωταθλητής”.

Ο Fulton δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αγωνιστεί έξυπνα και να απολαύσει τον αγώνα μεταξύ των δύο αήττητων πυγμάχων στην Ariake Arena του Τόκιο.

Ο Inoue έχει ρεκόρ 24-0 με 21 KOs, ενώ ο Fulton έχει 21-0 με 8 KOs.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Inoue έγινε ο πρώτος Ιάπωνας πυγμάχος που κέρδισε τις ζώνες WBA, WBC, WBO και IBF σε μία κατηγορία βάρους, όταν ενοποίησε την κατηγορία των bantamweight, βγάζοντας νοκ άουτ τον Βρετανό Paul Butler στον 11ο γύρο.

Στη συνέχεια, παραιτήθηκε και από τις τέσσερις ζώνες των παντάμχεων για να ανέβει στα σούπερ παντάμχεα και να προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος πυγμάχος στον κόσμο που θα κατακτήσει και τις τέσσερις ζώνες σε δύο κατηγορίες.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής των WBC και WBO στα super bantamweight Stephen Fulton μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα στις 22 Ιουλίου 2023, τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα του με τον Ιάπωνα Naoya Inoue ( WeLoveSports).