Πυγμαχία: Ο Junto Nakatani διατηρεί τον τίτλο του WBO super flyweight

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Junto Nakatani υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στην κατηγορία WBO super-flyweight, νικώντας με ομόφωνη απόφαση τον Argi Cortes από το Μεξικό.

Ο Nakatani έβγαλε νοκ άουτ τον Cortes δύο φορές στον πέμπτο γύρο και μία στον ένατο και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 26-0 με 19 KOs.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Junto Nakatani (L) χτυπάει τον Μεξικανό Argi Cortes κατά τη διάρκεια του ένατου γύρου του αγώνα τους για τον τίτλο WBO super flyweight στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 25χρονος αριστερόχειρας δέχτηκε ένα δεξί χτύπημα από τον διεκδικητή στον έκτο γύρο, αλλά κατάφερε να παραμείνει όρθιος στην Ariake Arena του Τόκιο.

Δύο κριτές βαθμολόγησαν τον αγώνα με 119-106, ενώ ο άλλος με 118-107.

“Ήθελα να δείξω μια πειστική νίκη”, δήλωσε ο Nakatani. “Πέτυχα νοκ άουτ στον τελευταίο γύρο του προηγούμενου αγώνα μου, οπότε προσπάθησα να κάνω το ίδιο, αλλά δεν μπόρεσα λόγω της ψυχικής δύναμης του Cortes. Ήταν μια καλή εμπειρία.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Junto Nakatani (L) κερδίζει με ομόφωνη απόφαση τον Μεξικανό Argi Cortes κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για τον τίτλο WBO super flyweight στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Cortes έπεσε στο 25-4 με 10 νοκ άουτ και δύο ισοπαλίες.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Kenshiro Teraji (Δ) χτυπάει τον Νοτιοαφρικανό Hekkie Budler κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του αγώνα τους για τους τίτλους WBA και WBC flyweight στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 18 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στον άλλο αγώνα παγκόσμιων τίτλων της ημέρας, ο Ιάπωνας Kenshiro Teraji, πρωταθλητής της WBA και της WBC στα ελαφρά ιπτάμενα βάρη, υπερασπίστηκε με επιτυχία τους τίτλους του, βγάζοντας νοκ άουτ τον Νοτιοαφρικανό Hekkie Budler στον ένατο γύρο.

Σε έναν αγώνα οκτώ γύρων χωρίς τίτλο, ο πρώην kickboxer Tenshin Nasukawa νίκησε τον Luis Guzman Torres με ομόφωνη απόφαση στον δεύτερο αγώνα του αφότου έγινε επαγγελματίας πυγμάχος.