Πυγμαχία: Ο Kazuto Ioka υπερασπίζεται τον τίτλο του στις 31 Δεκεμβρίου εναντίον του Perez από τη Βενεζουέλα

Ο Ιάπωνας Καζούτο Ιόκα θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Παγκόσμια Πυγμαχική Ομοσπονδία super flyweight εναντίον του Χόσμπερ Πέρεζ από τη Βενεζουέλα στο Τόκιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα τη Δευτέρα.

Ο Ιάπωνας Kazuto Ioka ποζάρει με τη ζώνη του παγκόσμιου τίτλου του World Boxing Association super flyweight κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο στις 27 Νοεμβρίου 2023, για την προώθηση της υπεράσπισης του τίτλου του εναντίον του Josber Perez από τη Βενεζουέλα. ( WeLoveSports)

Ο διεκδικητής του τίτλου της Βενεζουέλας Josber Perez μιλάει κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου στις 27 Νοεμβρίου 2023, για την προώθηση του επερχόμενου αγώνα του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Super Flyweight της World Boxing Association εναντίον του Ιάπωνα Kazuto Ioka ( WeLoveSports).

Ο αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γενικό Γυμναστήριο της πόλης Ota, θα είναι η πρώτη υπεράσπιση του τίτλου από τον Ioka, τον οποίο κέρδισε νικώντας τον Ιούνιο στον ίδιο χώρο τον Αμερικανό Joshua Franco.

“Ως υπερασπιστής του τίτλου, πρέπει να δείξω ότι βρίσκομαι σε άλλο επίπεδο και να κερδίσω ξεκάθαρα”, δήλωσε ο 34χρονος Ioka σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

Το στρατόπεδο του Ioka διαπραγματεύτηκε έναν πιθανό αγώνα ενοποίησης με τον πρωταθλητή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας Juan Francisco Estrada από το Μεξικό, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν, οπότε επέλεξε να αποφύγει μια μακρά αναμονή μεταξύ των αγώνων αντιμετωπίζοντας τον Perez.

“Έχω έναν αγώνα που θέλω να πραγματοποιήσω, αλλά πρέπει πρώτα να κερδίσω αυτόν. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραμείνω πρωταθλητής”, δήλωσε ο Ιόκα, ο οποίος μετρά 30 νίκες, εκ των οποίων οι 15 με νοκ άουτ, έναντι δύο ηττών και μιας ισοπαλίας.

Ο Perez, 28 ετών, έχει ρεκόρ 20 νίκες και 3 ήττες, συμπεριλαμβανομένης μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας για τον παγκόσμιο τίτλο της WBA το 2020.