Πυγμαχία: Inoue και Tapales για αγώνα ενοποίησης 4 ζωνών στις 26 Δεκεμβρίου

Ο Ιάπωνας σούπερ σταρ Naoya Inoue και ο Φιλιππινέζος Marlon Tapales συμφώνησαν την 26η Δεκεμβρίου για έναν αγώνα-μπλοκμπάστερ στην Ιαπωνία για την ενοποίηση των τεσσάρων ζωνών super bantamweight, σύμφωνα με πληροφορίες από το συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πυγμαχίας στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Inoue κατέχει σήμερα τις ζώνες WBO και WBC super bantamweight, ενώ ο Tapales είναι πρωταθλητής WBA και IBF.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue (δεξιά) ποζάρει για φωτογραφίες με τον Marlon Tapales από τις Φιλιππίνες στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2023, λίγο αφότου ο Inoue εκθρόνισε τον Stephen Fulton από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ενοποιημένος πρωταθλητής WBO και WBC super bantamweight σε αγώνα παγκόσμιου τίτλου πυγμαχίας. Ο Tapales είναι κάτοχος των τίτλων WBA και IBF super bantamweight ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Inoue ήταν ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής στα δίποντα πριν ανέβει στα σούπερ δίποντα. Έκανε το ντεμπούτο του στα σούπερ μάνταμweight εναντίον του Αμερικανού Stephen Fulton στις 25 Ιουλίου, κατακτώντας τα στέμματα WBO και WBC με τεχνικό νοκ-άουτ στον όγδοο γύρο.

Αν τα καταφέρει απέναντι στον Tapales, θα γίνει μόλις ο δεύτερος πυγμάχος που θα ενοποιήσει και τις τέσσερις μεγάλες ζώνες σε δύο κατηγορίες μετά τον Αμερικανό Terence Crawford, ο οποίος πέτυχε το κατόρθωμα τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη του Inoue επί του Fulton.