Ράγκμπι: Απογοητευτική ήττα της Ιαπωνίας με 14 παίκτες από τη Σαμόα

Η Ιαπωνία, με 14 παίκτες, ηττήθηκε με 24-22 από τη Σαμόα το Σάββατο στο Sapporo Dome, στην πρώτη ημέρα του Pacific Nations Series.

Ο ήρωας των γηπεδούχων Michael Leitch αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο για υψηλό μαρκάρισμα στο 30ο λεπτό και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τρεις προσπάθειες έναντι μίας. Ο προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ ανησυχεί όλο και περισσότερο ενόψει του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Ο Ιάπωνας Rikiya Matsuda τρέχει με την μπάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του δοκιμαστικού αγώνα με τη Σαμόα στο Sapporo Dome στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι προφανώς πολύ απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις ένα τεστ με παίκτη λιγότερο 50 λεπτά πριν το τέλος”, δήλωσε ο Τζόζεφ.

Ο πρώην διεθνής της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας προσπάθησε να δώσει μια θετική τροπή στην απόδοσή του.

“Στο ημίχρονο ήμασταν σίγουροι για τις ικανότητές μας και το παιχνίδι μας. Το παιχνίδι εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ισορροπία, παρόλο που βρισκόμασταν πίσω στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Παίξαμε καλά και μείναμε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Αν δεν είχαμε χάσει έναν παίκτη, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν λίγο διαφορετικό.

Παραδέχτηκε όμως επίσης ότι για άλλη μια φορά η ομάδα του έκανε πολλά λάθη και έπρεπε να είναι πιο πειθαρχημένη.

“Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι από κάθε άποψη, όσον αφορά την ικανότητα και την πειθαρχία.

Ο Ιάπωνας Keita Inagaki (2ος από αριστερά) επιχειρεί ένα τάκλιν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του δοκιμαστικού αγώνα με τη Σαμόα στο Sapporo Dome στις 22 Ιουλίου 2023.

Ο Λι Σουνγκ Σιν εκτέλεσε πέντε πέναλτι και μια μετατροπή για τους Brave Blossoms, αλλά δεν κατάφερε να κινητοποιήσει την πίσω γραμμή του. Η μοναδική προσπάθεια της Ιαπωνίας σημειώθηκε από τον Lock Amato Fakatava στο έκτο λεπτό.

Οι Alamanda Motuga, Jonathan Taumateine και Tumua Manu σκόραραν για τη Σαμόα, με τον Christian Leali’ifano να προσθέτει τρεις μετατροπές και ένα πέναλτι.

“Αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν ως ομάδα. Ήμασταν υπό πίεση και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε”, δήλωσε ο προπονητής της Σαμόα, Seilala Mapusua.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου στην Τουλούζη της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και η Ιαπωνία θα γνωρίζει καλά ότι η Σαμόα έχει στη διάθεσή της αρκετούς έμπειρους παίκτες, καθώς ο Mapusua πήρε την απόφαση να τους αφήσει στην πατρίδα τους αυτή την εβδομάδα μετά από μεγάλες σεζόν σε συλλόγους στην Ευρώπη.

“Οι νέοι παίκτες μας τέθηκαν υπό πίεση και αυτό ακριβώς ήλπιζα. Ήταν μια ευκαιρία γι’ αυτούς να πάρουν στα χέρια τους ένα εισιτήριο για τη Γαλλία και κάποιοι από αυτούς έπαιξαν πολύ καλά και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Πρώτα απ’ όλα, να κερδίσουμε και μετά να δοκιμαστούμε απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του κόσμου”, δήλωσε ο Mapusua.

Οι Ιάπωνες Atsushi Sakate (L) και Gu Ji Won (R) προσπαθούν να αποκρούσουν ένα λάκτισμα από τον Σαμοανό Danny Toala (15) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός δοκιμαστικού αγώνα στο Sapporo Dome στις 22 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι Brave Blossoms παίζουν με την Τόνγκα την επόμενη εβδομάδα στην Οσάκα και ολοκληρώνουν την εκστρατεία τους στο PNS στις 5 Αυγούστου εναντίον των Φίτζι στο Τόκιο.

Οι δύο αυτές ομάδες συναντήθηκαν το Σάββατο στα Φίτζι, με τους Flying Fijians να κερδίζουν το ‘Ikale Tahi με 36-20.