Ράγκμπι: Η Αυστραλία επιβεβαιώνει την παραίτηση του προπονητή Τζόουνς

Το ράγκμπι της Αυστραλίας επιβεβαίωσε την Τρίτη την παραίτηση του προπονητή Έντι Τζόουνς, ο οποίος έχει συνδεθεί με την επιστροφή του στη διοίκηση της Ιαπωνίας.

“Η Ράγκμπι Αυστραλίας μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει αποδεχθεί την παραίτηση του προπονητή των Γουάλαμπις, Έντι Τζόουνς, και ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 25 Νοεμβρίου 2023”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Έντι Τζόουνς. ( WeLoveSports)

Ο Έντι Τζόουνς, 63 ετών, απολύθηκε από την Αγγλία τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν επιλέξει να διευθύνει την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία οδήγησε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2003, για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο, με πενταετές συμβόλαιο, το οποίο θα έληγε μετά τη διοργάνωση του τουρνουά του 2027 στην Αυστραλία.

Όμως η θέση του τέθηκε εν αμφιβόλω μετά την αποτυχία των “Γουάλαμπις” να φτάσουν στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από τα Φίτζι και την Ουαλία στη φάση των ομίλων στη Γαλλία.

Ο Τζόουνς, του οποίου η μητέρα και η σύζυγος είναι Γιαπωνέζες, οδήγησε τα “Γενναία άνθη” σε τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένης μιας περίφημης νίκης με 34-32 επί της μετέπειτα φιναλίστ Νότιας Αφρικής στο Μπράιτον.