Ράγκμπι: Η Ιαπωνία δεν μπορεί να ακολουθήσει την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Ιαπωνία υπέστη την πρώτη της ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2023, με 34-12 από την Αγγλία στον Δ’ όμιλο, μπροστά σε 30.500 θεατές στο Stade de Nice την Κυριακή.

Η ζέστη και η υγρασία οδήγησαν σε λάθη χειρισμού και από τις δύο πλευρές, αλλά οι Brave Blossoms πραγματοποίησαν, τουλάχιστον κατά διαστήματα, μία από τις πιο σθεναρές εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια.

Όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς οι πρωταθλητές του 2003 πήραν τελικά τον έλεγχο του παιχνιδιού στο τελευταίο 20λεπτο και ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς.

Ο Michael Leitch (C) της Ιαπωνίας πιάνει την μπάλα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Rugby World Cup Pool D εναντίον της Αγγλίας στο Stade de Nice στη Νίκαια της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η Αγγλία προφανώς μας δοκίμασε σκληρά, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ. “Η Αγγλία προφανώς μας πίεσε, αλλά υπήρχαν στιγμές στα πρώτα 60 λεπτά του παιχνιδιού όπου πίστευα ότι ήταν μια πραγματική πάλη των χεριών. Απλά έπρεπε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες.

Οι Brave Blossoms βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 13-9 στην ανάπαυλα, γνωρίζοντας ότι οι πόντοι της Αγγλίας – χάρη σε μια προσπάθεια του Lewis Ludlam και δύο πέναλτι και μια μετατροπή από τον George Ford – προήλθαν από δύο λάθη χειρισμού κοντά στη δική τους γραμμή και από υπερβολική προθυμία στην άμυνα.

Ο Ιάπωνας Rikiya Matsuda εκτελεί ένα πέναλτι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι της ομάδας D εναντίον της Αγγλίας στο Stade de Nice στη Νίκαια της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Πέρα από τα λάθη, η ιαπωνική άμυνα κράτησε γερά και τρία πέναλτι από τον Ρικίγια Ματσούντα κράτησαν τον πίνακα των σκόρερ σε εγρήγορση.

Ο Kazuki Himeno και ο Michael Leitch έκαναν διαρρήξεις με μπάλα στο χέρι και ο Yutaka Nagare έδωσε μερικά έξυπνα μικρά λακτίσματα πίσω από την αγγλική αμυντική γραμμή.

Με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο, ο πάγκος θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο, και έτσι αποδείχθηκε, καθώς η Αγγλία τελείωσε πιο δυνατά, κυριαρχώντας στην κατοχή και την περιοχή.

Ο Ιάπωνας Kazuki Himeno (C) αντιμετωπίζει έναν παίκτη της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Pool D του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Stade de Nice στη Νίκαια της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Ματσούντα πρόσθεσε ένα τέταρτο πέναλτι 14 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να μειώσει το σκορ στο ένα, πριν η Αγγλία πετύχει μια τυχαία προσπάθεια με τον Κόρτνεϊ Λόους, αφού η μπάλα αναπήδησε στο κεφάλι του Τζο Μάρλερ.

Ο Freddie Steward πρόσθεσε την τρίτη προσπάθεια της Αγγλίας πριν ο Joe Marchant σκοράρει στο τελευταίο λεπτό για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του Steve Borthwick έφυγε από τη Νότια Γαλλία με έναν πολύτιμο πόντο μπόνους.

“Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ιαπωνία είναι μια σπουδαία ομάδα και σε προκαλεί με διαφορετικό τρόπο”, δήλωσε ο Ford. “Ξέραμε ότι πιθανότατα θα μπορούσαμε, στην τρίτη ή την τέταρτη περίοδο, να πάρουμε ένα μικρό προβάδισμα.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας αντιδρούν μετά την ήττα τους με 34-12 από την Αγγλία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Rugby World Cup Pool D στο Stade de Nice στη Νίκαια της Γαλλίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ματσούντα δήλωσε ότι τα πράγματα είχαν πάει σύμφωνα με το σχέδιο στο πρώτο ημίχρονο για τους Brave Blossoms, οι οποίοι έκαναν πάρα πολλά λάθη μετά την ανάπαυλα.

“Μιλήσαμε για την ανάγκη να παίξουμε σε καλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο”, δήλωσε ο Ματσούντα. “Αλλά τα φάουλ και τα πέναλτι ήταν ένα πρόβλημα. Αυτό τους επέτρεψε να μας πιέσουν.