Ράγκμπι: Η Ιαπωνία ελπίζει να συντρίψει την Αγγλία πριν συντριβεί η ίδια

Το ράγκμπι εφευρέθηκε πριν από 200 χρόνια και από τότε έχει δει πολλές αλλαγές, αλλά σύμφωνα με τον προπονητή των scrum Shin Hasegawa, ο επόμενος αντίπαλος των Brave Blossoms στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι παίζει με τον ίδιο τρόπο για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου.

“Η Αγγλία παίζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 100 χρόνια”, δήλωσε ο Hasegawa την Τετάρτη μετά την προπόνηση της ομάδας του στο Stade Ernest Wallon.

“Έχουν δυνατούς επιθετικούς και θα χρησιμοποιήσουν τη φυσική τους κατάσταση μπροστά.

Οι Ιάπωνες παίκτες προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον επόμενο αγώνα τους στον όμιλο D εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Ο Hasegawa λέει ότι το κλειδί για να νικήσετε τους πρωταθλητές του 2003 είναι να τους “συντρίψετε πριν σας συντρίψουν”.

“Ξέρουμε πού θα μας πιέσει η Αγγλία και θέλουμε να μετατρέψουμε αυτή την πίεση σε πίεση.

Ο προπονητής Jamie Joseph θα ορίσει την ομάδα του για το παιχνίδι της Κυριακής στη Νίκαια την Παρασκευή και ο υποστηρικτής Gu Ji Won ελπίζει να παίξει, αν και εξακολουθεί να έχει ένα βαριά δεμένο δεξί γόνατο μετά από ένα καθυστερημένο και επικίνδυνο μαρκάρισμα στη νίκη επί της Χιλής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Το παίρνω μέρα με τη μέρα και είμαι σχεδόν έτοιμος να παίξω”, δήλωσε ο Gu, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή τραυματισμό που υπέστη.

Οι Ιάπωνες Gu Ji Won (L) και Shota Horie παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον επόμενο αγώνα της ομάδας στο Pool D εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2022 στο Twickenham (η Αγγλία κέρδισε με 52-13), ο Gu δυσκολεύτηκε στα scrum και ανυπομονεί για εκδίκηση.

“Θέλω να τους εκδικηθώ και να αποδείξω τον εαυτό μου”, δήλωσε.

Ο αμυντικός Shota Horie συμμετείχε μαζί με τον Gu στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Διακωμώδησε την παρουσία του πρώην συμπαίκτη του στη Saitama Wild Knights, George Kruis, ως προπονητή της Αγγλίας.

Οι παίκτες ράγκμπι της Ιαπωνίας προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, ενόψει του αγώνα του Pool D του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι με την Αγγλία τέσσερις ημέρες αργότερα. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Δεν καταλαβαίνει τα ιαπωνικά, οπότε θα είμαστε εντάξει”, δήλωσε ο Horie όταν ρωτήθηκε αν οι Brave Blossoms θα πρέπει να αλλάξουν τις κλήσεις για επαφή.

Στη συνέχεια όμως ο Horie σοβαρεύτηκε, προσθέτοντας ότι ο πρώην διεθνής Άγγλος “γνωρίζει πολύ καλά το scrum, το lineout και το maul και θα βάλει την καρδιά του. Οπότε πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις συμβουλές του.

Ο Ιάπωνας Καζούκι Χιμένο χαμογελάει κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του Pool D με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Πέρα από τον Γκου, η υπόλοιπη ομάδα της Ιαπωνίας προπονήθηκε την Τετάρτη, με τον αρχηγό Καζούκι Χιμένο να μην δείχνει σημάδια του τραυματισμού στη γάμπα που τον κράτησε εκτός από το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο.

Ο κεντρικός Tomoki Osada, εν τω μεταξύ, φορούσε έναν επίδεσμο στο κεφάλι του, αλλά προπονήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στο νούμερο 13.

Η Ιαπωνία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του Ομίλου Δ μετά τη νίκη της με 42-12 επί της Χιλής, ενώ η Αγγλία βρίσκεται έναν βαθμό πίσω χάρη στη νίκη της με 27-10 επί της Αργεντινής.

“Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας”, δήλωσε ο Horie. “Η λήψη αποφάσεων θα είναι σημαντική, αλλά αν μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, θα είμαστε μια χαρά.