Ράγκμπι: Η Ιαπωνία ελπίζει ότι η σύνδεση με τον Άγριο Ιππότη θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει την Τόνγκα

Η Ιαπωνία θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της την πρόσφατη κακή της πορεία και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, όταν θα αντιμετωπίσει την Τόνγκα το Σάββατο στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της σειράς των Εθνών Ειρηνικού στο στάδιο ράγκμπι Hanazono.

Δύο ήττες από μια XV των All Blacks και μια ήττα την περασμένη εβδομάδα από μια ομάδα της Σαμόα που στερείται πολλών έμπειρων παικτών, έχουν οδηγήσει κάποιους να αμφισβητούν αν οι Brave Blossoms θα είναι σε θέση να ξεφύγουν από την ομάδα τους – η οποία, εκτός από τη Σαμόα, περιλαμβάνει επίσης την Αγγλία, την Αργεντινή και τη Χιλή – όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Αλλά οι παίκτες δεν έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η εθνική ομάδα ράγκμπι της Ιαπωνίας προπονείται στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στις 28 Ιουλίου 2023, πριν από τον αγώνα της σειράς Εθνών Ειρηνικού με την Τόνγκα την επόμενη ημέρα ( WeLoveSports).

“Είναι προφανώς πολύ απογοητευτικό για τον ιαπωνικό λαό το γεγονός ότι δεν έχουμε κερδίσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες”, δήλωσε ο πλάγιος επιθετικός Μπεν Γκάντερ μετά την προπόνηση του αρχηγού την Παρασκευή στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

“Αλλά στο στρατόπεδό μας και μέσα μας, ξέρουμε ότι χτίζουμε και δεν θέλουμε να κορυφώσουμε πολύ νωρίς. Ο τρόπος με τον οποίο χτίζουμε αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει να προοδεύουμε καλά. Γι’ αυτό σας παρακαλώ, εμπιστευτείτε μας και συνεχίστε να μας στηρίζετε, γιατί όταν έρθει η καθοριστική στιγμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ελπίζω να σας δείξουμε το αποτέλεσμα του χτισίματος και την κορύφωσή μας την (κατάλληλη) στιγμή”.

Ο Γκάντερ, ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς με τραυματισμό στον ώμο, είναι ένας από τους 10 παίκτες της Saitama Wild Knights στην 23μελή αποστολή και ελπίζει ότι οι δεσμοί με τον σύλλογό του θα έχουν αντίκτυπο, ιδιαίτερα στην επίθεση, όπου θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τους κεντρικούς Τομόκι Οσάντα, ο οποίος θα ξεκινήσει για πρώτη φορά με τη χώρα του, και Ντίλαν Ράιλι.

“Είναι ένας πολύ σημαντικός σύνδεσμος”, δήλωσε ο 25χρονος Γκάντερ. “Όπως έχουμε δει σε ομάδες σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά που παίζουν μαζί σε επίπεδο συλλόγων και στη συνέχεια σε διεθνές επίπεδο έχουν αυτόν τον ανείπωτο δεσμό που μπορεί να κάνει ή να χαλάσει τα παιχνίδια.

Ο Ben Gunter στην προπόνηση της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στις 28 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Έτσι, για μένα αυτή την εβδομάδα, (έχοντας τον Οσάντα και τον Ράιλι στη μεσαία γραμμή) μου επέτρεψε να αισθάνομαι πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο ρόλο μου ως παίκτης της επτάδας και είμαι σε θέση να υποστηρίξω αυτά τα παιδιά όταν είναι εκεί μέσα και να ξέρω χωρίς να μιλάω τι πρέπει να κάνουμε”.

Ο Osada ξεκίνησε στο εσωτερικό κέντρο μετά από καλές εμφανίσεις από τον πάγκο και θα είναι το κλειδί στην επίθεση και την άμυνα απέναντι σε μια ομάδα των Tongan που ενισχύεται από την παρουσία τριών πρώην All Blacks (Vaea Fifita, Charles Piutau και George Moala) και ενός πρώην Wallaby (Lopeti Timani).

Ο Dylan Riley στην προπόνηση της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στις 28 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είναι μια πολύ φυσική ομάδα, μεταφέρουν καλά την μπάλα και είναι πολύ δυνατοί αμυντικά”, δήλωσε ο Riley.

“Μπορούμε να περιμένουμε ένα ορισμένο επίπεδο σωματικής δύναμης και άμεσης κατάκτησης της μπάλας. Αλλά έχουν επίσης μερικούς επιδέξιους παίκτες στην πίσω τριάδα και θα επιδιώξουν να κάνουν φάσεις. Αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση.

Και ο Ράιλι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο 23χρονος νεοσύλλεκτος της χρονιάς της League One, Οσάντα, είναι ικανός να ανταποκριθεί στο έργο του.

“Είχε μια πολύ καλή χρονιά και έδειξε τι μπορεί να κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ανυπομονώ να έχω αυτόν τον συνδυασμό μαζί του στη μεσαία γραμμή”, δήλωσε ο Ράιλι.

Η εθνική ομάδα ράγκμπι της Ιαπωνίας προπονείται στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στις 28 Ιουλίου 2023, ενόψει του αγώνα της σειράς των εθνών του Ειρηνικού με την Τόνγκα την επόμενη ημέρα ( WeLoveSports)

“Για έναν μικρόσωμο τύπο, είναι πολύ σωματώδης, έχει καλά πόδια και είναι πολύ γρήγορος στο ξεκίνημα. Οι αγώνες τεστ είναι σημαντικά παιχνίδια, οπότε θα προσπαθήσω να τον στηρίξω καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ελπίζω να με βοηθήσει κι αυτός”.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε “μια καλή ιδέα” για το ποιοι παίκτες θα είναι στην 33μελή αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν την ονόμασε στις 15 Αυγούστου, προσθέτοντας ότι η ομάδα ήταν μάλλον “80%” αποφασισμένη.

Ο Οσάντα, ωστόσο, προσπαθεί απλώς να παίρνει τα πράγματα παιχνίδι με παιχνίδι.

“Φυσικά και θα ήθελα να είμαι στους 33, αλλά δεν σκέφτομαι πάρα πολύ το αν θα επιλεγώ αυτή τη στιγμή”, δήλωσε.

“Απλά το να παίξω σε αυτό το δοκιμαστικό παιχνίδι είναι σημαντικό για μένα”.