Ράγκμπι: Η Ιαπωνία επικαλείται το πνεύμα του 2019 και της αδελφοσύνης για τον κρίσιμο αγώνα

Έξι ημέρες πριν από τον αγώνα του ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι με την Αργεντινή, οι Brave Blossoms ελπίζουν ότι οι στενοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στα προημιτελικά.

Μια παρόμοια δυναμική υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια επί ιαπωνικού εδάφους, όταν η Ιαπωνία πήγε στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της με τη Σκωτία γνωρίζοντας ότι έπρεπε να κερδίσει για να προκριθεί.

“Περίπου η μισή ομάδα είναι η ίδια και η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς η ίδια”, δήλωσε ο υποστηρικτής Asaeli Ai Valu τη Δευτέρα στο Stade Ernest Wallon.

Και αν κάποιος είχε αμφιβολίες για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών, ο Valu απάντησε απλά “Θα κερδίσουμε” όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η επιθυμία του πριν από τον αγώνα.

Σύμφωνα με τον συνάδελφό του Craig Millar, αυτή η αυτοπεποίθηση οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ο προπονητής Jamie Joseph επιτρέπει στην ομάδα να χαλαρώνει εκτός γηπέδου.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας εξασκούνται στο μαρκάρισμα στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 2 Οκτωβρίου 2023, πριν από τον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Pool D εναντίον της Αργεντινής ( WeLoveSports).

“Ένα πράγμα που παρατήρησα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ότι απολαύσαμε πραγματικά τις ιδιαίτερες στιγμές που είχαμε ως ομάδα”, δήλωσε ο Millar.

“Τα πηγαίναμε πολύ καλά στο ξενοδοχείο και ξέρω ότι ο Τζέιμι το βλέπει αυτό ως πολύ σημαντικό παράγοντα. Εκτός γηπέδου, είμαστε πολύ κοντά. Βλέπουμε αγώνες μαζί και κάνουμε μπάρμπεκιου μαζί. Σε στιγμές όπως αυτή, είναι θέμα κουλτούρας και αυτό είναι που επιτρέπει στην ομάδα να αποδίδει καλά.

Ο Millar γνωρίζει τον Joseph καλύτερα από τον καθένα, αφού τον προπόνησε για πρώτη φορά το 2014 με τους Highlanders, και ο προπονητής είπε ότι “το να ξέρει πότε να ασκεί πίεση στους παίκτες και το να ξέρει πότε να γιορτάζει την επιτυχία” είναι δύο από τα βασικά του προσόντα.

Ο Valu δήλωσε ότι η έμφαση δόθηκε στην άμυνα από την αρχή της εβδομάδας προπόνησης.

“Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ ψηλοί και τρέχουν σε ευθεία γραμμή, οπότε επικεντρωνόμαστε στο πώς θα τους σταματήσουμε”, είπε.

Και αυτό, σύμφωνα με τον Millar, έγκειται στην τεχνική.

“Πρέπει να σταματήσουμε την ορμή τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βάζουμε σώματα μπροστά τους, να είμαστε καλά στη θέση μας και να μην τους επιτρέπουμε να κάνουν εύκολα μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους πιέσουμε και θα τους αναγκάσουμε να μας δώσουν την μπάλα πίσω.

Όταν οι Brave Blossoms πάρουν την μπάλα, θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

“Χωρίς να προδώσουμε το σχέδιό μας για την Αργεντινή, είμαστε εκεί για να κερδίσουμε, προφανώς, οπότε δεν θα πάμε ως αμυντική ομάδα”, δήλωσε ο Millar. “Θα σκοράρουμε προσπάθειες, αυτό είναι σίγουρο. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε το παιχνίδι.