Ράγκμπι: Η Ιαπωνία κάνει μόνο μία αλλαγή καθώς η Φιφίτα αντιμετωπίζει την Πούμας

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, όρισε την Παρασκευή την ομάδα του που θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο Stade de la Beaujorie την Κυριακή, στον τελευταίο αγώνα του Δ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Το νούμερο 8 Καζούκι Χιμένο ηγείται μιας ομάδας με μόλις μία αλλαγή από την ομάδα που ξεκίνησε κόντρα στη Σαμόα στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Σιόσια Φιφίτα σε συνέντευξη Τύπου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Siosaia Fifita μπαίνει στην αριστερή πτέρυγα, με τον Jone Naikabula να μένει στον πάγκο. Σε άλλες αλλαγές, ο Αμανάκι Σαουμάκι μπαίνει για να καλύψει την αμυντική γραμμή, ενώ η ικανότητα του Ριοχέι Γιαμανάκα να καλύπτει το φλάι-χάφ και το φουλ-μπακ σημαίνει ότι μπορεί να πάρει τη θέση του Λι Σουνγκ Σιν.

Με τον υπαρχηγό Yutaka Nagare να μην μπορεί να αναρρώσει από ένα τράβηγμα στη γάμπα, ο Naoto Saito ξεκινάει στο scrum-half, ενώ ο Kenta Fukuda αναμένεται να κερδίσει το δεύτερο καπέλο του από τον πάγκο.

Σε αυτό που έχει περιγραφεί ως μια υπόθεση που ο νικητής τα παίρνει όλα, η ομάδα που θα θριαμβεύσει θα προκριθεί στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ομίλου Γ, πιθανότατα την Ουαλία, η οποία αντιμετωπίζει τη Γεωργία στο ίδιο στάδιο το βράδυ του Σαββάτου. Οι ηττημένοι θα πάνε σπίτι τους.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, η Αργεντινή πιθανότατα θα προκριθεί, εκτός αν η Ιαπωνία πετύχει τέσσερις προσπάθειες και εμποδίσει την Πούμα να κάνει το ίδιο.

Στο μοναδικό άλλο σενάριο, η Σαμόα θα πρέπει να κερδίσει την Αγγλία με 29 πόντους ή περισσότερους και να πετύχει τέσσερις προσπάθειες για να προκριθεί, υπό την προϋπόθεση ότι ούτε η Ιαπωνία ούτε η Αργεντινή θα πάρουν μπόνους πόντο για ισοπαλία.

Η Αργεντινή όρισε την ομάδα της νωρίτερα την Παρασκευή με τον Σαντιάγο Καρέρας να επιστρέφει στο φλάι-χάιφ στη θέση του Νίκολας Σάντσεζ.

Ο Julian Montoya ηγείται της ομάδας από το hooker με τον επικίνδυνο Emiliano Boffelli στο δεξί άκρο και τον Pablo Matera, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο στο σύλλογο Mie Heat, στο flanker.

Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί μία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Κάρντιφ το 1999, όταν οι Πούμας νίκησαν με 33-12 μια ιαπωνική ομάδα που αποτελούνταν από τον Τζόζεφ και τον προπονητή της άμυνας Σιν Χασεγκάβα.

Από XV

Keita Inagaki, Shota Horie , Gu Ji Won ; Jack Cornelsen, Amato Fakatava, Michael Leitch, Pieter “Lappies” Labuschagne, Kazuki Himeno ; Naoto Saito, Rikiya Matsuda ; Siosaia Fifita, Ryoto Nakamura, Dylan Riley, Kotaro Matsushima, Lomano Lava Lemeki

Αναπληρώσεις

Atsushi Sakate, Craig Millar, Asaeli Ai Valu, Warner Dearns, Amanaki Saumaki, Kenta Fukuda, Ryohei Yamanaka, Jone Naikabula