Ράγκμπι: Η Ιαπωνία και οι All Blacks επιτίθενται στη γαλλική XV

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, κάλεσε μερικά γνωστά ονόματα για τον μη δοκιμαστικό αγώνα του Σαββάτου απέναντι σε μια ομάδα Brave Blossoms που θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα με 38-6 από την All Blacks XV το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στον δεύτερο από τους πέντε εντός έδρας αγώνες προθέρμανσης για την Ιαπωνία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στη Γαλλία θα γίνουν επτά αλλαγές στην αρχική δεκαπεντάδα. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην πρώτη γραμμή, με τους Shota Horie, Keita Inagaki και Gu Ji Won που θα ξεκινήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 να καλούνται να αγωνιστούν στο στάδιο Egao Kenko του Kumamoto.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Jamie Joseph παρακολουθεί την προπόνηση της εθνικής ομάδας στο Miyazaki στις 13 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Πολλοί έμπειροι παίκτες δεν έπαιξαν την περασμένη εβδομάδα και όταν ο καιρός έγινε ζεστός και δύσκολος, αρχίσαμε να έχουμε στιγμές όπου η ομάδα ήταν πολύ ήσυχη”, δήλωσε ο Τζόζεφ.

“Η επικοινωνία θα είναι πολύ καλύτερη με παίκτες όπως ο Ιναγκάκι και ο Σότα.

Ο πλάγιος επιθετικός Michael Leitch αντικαθίσταται από τον Jack Cornelsen και ο Faulua Makisi στο νούμερο 8 από τον Kazuki Himeno, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός για το βράδυ. Ο Fly-half Lee Seung Sin αντικατέστησε τον Rikiya Matsuda και ο Ryoto Nakamura πήρε τη θέση του Shogo Nakano στο κέντρο.

“Σχολιάζοντας τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στο Τόκιο, ο οποίος έληξε χωρίς προσπάθεια για τους γηπεδούχους, ο Τζόζεφ δήλωσε: “Η επίθεσή μας δεν λειτούργησε καλά. “Ήμασταν πολύ αφελείς και κάναμε πολλά απρόσεκτα λάθη.

Ο Κόρνελσεν, όπως και ο Τζόζεφ, δεν ανησυχούσε πολύ για την ήττα του περασμένου Σαββατοκύριακου από την ομάδα που είχε χαρακτηριστεί ως Japan XV και όχι ως εθνική ομάδα.

“Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε μαζί ως ομάδα, οπότε υπήρχαν μερικά πράγματα που δεν πήγαν όπως τα θέλαμε”, δήλωσε ο γεννημένος στην Αυστραλία παίκτης μετά το τρέξιμο του αρχηγού την Παρασκευή στο γήπεδο.

Οι Ιάπωνες παίκτες ράγκμπι (από αριστερά) Naoto Saito, Kazuki Himeno, Shota Fukui και Keita Inagaki απεικονίζονται κατά τη διάρκεια προπόνησης της εθνικής ομάδας στο Miyazaki στις 13 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είχαμε μια καλή εβδομάδα προετοιμασίας, η οποία σίγουρα θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο αμυντικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 Γιουτάκα Ναγκάρε, ο οποίος θα βρίσκεται και πάλι στον πάγκο, θέλει να τα πάει καλά και να αφήσει εντύπωση στο Κουμαμότο, όπου πέρασε τρία χρόνια στο λύκειο μετακινούμενος από τον γειτονικό νομό Φουκουόκα.

“Χάσαμε την μπάλα όταν είχαμε ευκαιρίες να επιτεθούμε, πήραμε εύκολες (και κακές) αποφάσεις. Εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε το σωστό όταν είχαμε την κατοχή”, δήλωσε ο Ναγκάρε. “Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όλοι έχουν την ίδια εικόνα στο μυαλό τους.

“Είναι μια ανεκτίμητη ευκαιρία να μπορώ να παίξω στο Κιούσου και θέλω να δείξω σε αυτούς που με βοήθησαν πόσο έχω ωριμάσει. (Η περιοχή) έχει πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις και άλλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια και ενώ το ράγκμπι δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα, ελπίζω να έχουμε ένα παιχνίδι που θα δώσει λίγη ενέργεια.