Ράγκμπι: Η Ιαπωνία νίκησε την Τόνγκα

Η Ιαπωνία επέστρεψε στις νίκες το βράδυ του Σαββάτου, κερδίζοντας την Τόνγκα με 21-16 στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της σειράς των Εθνών Ειρηνικού στο στάδιο ράγκμπι Χαναζούνο.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την τελευταία τους νίκη σε τεστ – εναντίον της Ουρουγουάης στις 25 Ιουνίου 2022 – οι Brave Blossoms έδειξαν πιο δημιουργικοί με την μπάλα στο χέρι και καλύτερα οργανωμένοι στην άμυνα απ’ ό,τι στα τελευταία παιχνίδια. Αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, ιδίως όσον αφορά την ανάκαμψη και την πειθαρχία, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι τον Σεπτέμβριο.

Ο Ιάπωνας Amato Fakatava (κάτω δεξιά) σκοράρει μια προσπάθεια κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός δοκιμαστικού αγώνα με την Τόνγκα στις 29 Ιουλίου 2023 στο στάδιο ράγκμπι Hanazono στη Higashiosaka, στη δυτική Ιαπωνία ( WeLoveSports).

Οι Jone Naikabula, Amato Fakatava και Semisi Masirewa έκαναν touch down για την Ιαπωνία, ενώ οι Lee Seung Sin και Rikiya Matsuda εκτέλεσαν από ένα πέναλτι.

Η Τόνγκα σημείωσε πόντους χάρη σε πέντε πόντους από τους Sonatane Takalua και Samiuela Moli και δύο πέναλτι από τον William Havili.

Η υπέροχη προσπάθεια του Naikabula στο 20ο λεπτό μετά από μια τέλεια εκτελεσμένη κίνηση της πίσω γραμμής και η κλωτσιά του προς τα εμπρός στον Fakatava λίγο πριν από την ανάπαυλα ήταν τα σημαντικότερα σημεία του πρώτου ημιχρόνου, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 13-5 στα αποδυτήρια, παρά το γεγονός ότι είχαν μόνο το 35% της κατοχής.

Οι οπαδοί στις κερκίδες αντιδρούν στην προσπάθεια του Semisi Masirewa κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του δοκιμαστικού αγώνα της Ιαπωνίας με την Τόνγκα στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στη Higashiosaka, στη δυτική Ιαπωνία, στις 29 Ιουλίου 2023 ( WeLoveSports).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την επιστροφή της ιαπωνικής απειθαρχίας, επιτρέποντας στην Χαβίλι να μειώσει στους δύο πόντους, πριν η Ιαπωνία κάνει και πάλι μια συγκλονιστική προσπάθεια από στημένη φάση, με τον Μασιρέβα να περνάει στη γωνία στο γήπεδό του.

Η προσπάθεια του Μόλι με ένα άγγιγμα έφερε και πάλι δύο πόντους ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά η μπότα του Ματσούντα και ένα καταπληκτικό τάκλιν της τελευταίας στιγμής από τον Κοτάρο Ματσουσίμα είδαν τους γηπεδούχους να κρατούν την πολυαναμενόμενη νίκη.

Οι Brave Blossoms ολοκληρώνουν την εκστρατεία τους στον Ειρηνικό την επόμενη εβδομάδα στο Τόκιο, όταν αντιμετωπίζουν τα Φίτζι, τα οποία νίκησαν νωρίτερα τη Σαμόα με 33-19 στην Άπια.

Ο Ben Gunter (R) προσπαθεί να φορτώσει ένα λάκτισμα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του δοκιμαστικού αγώνα της Ιαπωνίας με την Τόνγκα στις 29 Ιουλίου 2023 στο γήπεδο ράγκμπι Hanazono στη Higashiosaka της δυτικής Ιαπωνίας ( WeLoveSports).