Ράγκμπι: Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της

Με την Ιαπωνία να μην έχει ακόμα κερδίσει στην προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και πολλά λάθη να μην έχουν διορθωθεί ακόμα, ο προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ και οι παίκτες του παραμένουν συγκεντρωμένοι στην ικανότητά τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όταν τα πράγματα θα έχουν πραγματικά σημασία στο τουρνουά της Γαλλίας.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το στάδιο Egao Kenko του Kumamoto βελτιώθηκε κάπως αργά το Σάββατο μετά από μια επιθετική περίοδο στην οποία ο Semisi Masirewa σκόραρε δύο φορές για να κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει αξιοπρεπές 41-27 εναντίον της All Blacks XV. Το αποτέλεσμα αυτό ακολούθησε μια πιο μονόπλευρη ήττα με 38-6 από την ταξιδιωτική ομάδα από μια ιαπωνική XV μια εβδομάδα νωρίτερα στο Τόκιο.

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας και νούμερο 8 Kazuki Himeno (C) μεταφέρει την μπάλα εναντίον της All Blacks XV κατά τη διάρκεια ενός μη δοκιμαστικού διεθνούς αγώνα στο στάδιο Egao Kenko στο νομό Kumamoto στις 15 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο τελικός αγώνας είχε σχεδόν σφραγιστεί με κάτι λιγότερο από μισή ώρα να απομένει και την Ιαπωνία να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 41-13 μετά από πληθώρα λαθών – συμπεριλαμβανομένων των στημένων από τον καθιερωμένο παίκτη Shota Horie και τον πρωτοεμφανιζόμενο αρχηγό Kazuki Himeno.

“Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές παίξαμε ιαπωνικό ράγκμπι”, δήλωσε ο πλάγιος επιθετικός Τζακ Κόρνελσεν, ευχαριστημένος που η ομάδα του κατάφερε να δημιουργήσει ανοίγματα που ήταν σπάνια στον πρώτο αγώνα της σειράς.

“Ο τομέας που μπορούμε να βελτιώσουμε λίγο είναι το scrum και (κάναμε) κάποια απρόσεκτα λάθη στα lineouts… ελπίζω ότι αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να επιτεθούμε.

Ο προπονητής των All Blacks XV, Leon MacDonald, επισήμανε ότι οι γηπεδούχοι σπατάλησαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει το αποτέλεσμα.

“Γνωρίζαμε ότι αυτό το δεύτερο παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό”, δήλωσε. “Ξέραμε ότι ο Τζέιμι θα επέλεγε μια πιο δυνατή ομάδα, ότι οι Ιάπωνες θα ήθελαν να έρθουν και να παρουσιάσουν μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Ιάπωνας scrum-half Yutaka Nagare (L) παίζει εναντίον της All Blacks XV κατά τη διάρκεια ενός μη δοκιμαστικού διεθνούς αγώνα στο στάδιο Egao Kenko στο νομό Kumamoto στις 15 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Νομίζω ότι η ιαπωνική επίθεση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσει… οι φορείς της μπάλας μπορούσαν να προχωρήσουν αρκετά άμεσα μπροστά. Τα λάθη της Ιαπωνίας μας κράτησαν στο παιχνίδι, διαφορετικά θα μπορούσε να ήταν πολύ κοντά.

Ο αρχηγός της All Blacks XV Μπραντ Γουέμπερ χαρακτήρισε την άμυνα των Brave Blossoms ως “ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα”, αλλά με ανθρώπους όπως ο σκόρερ του χατ-τρικ Μπίλι Πρόκτορ να βρίσκουν τακτικά κενά στη γραμμή, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για μεγάλη βελτίωση.

“Οι δύο προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν από την επίθεση με σπιν, νομίζω ότι ήταν αρκετά θανατηφόρες”, δήλωσε ο Γουέμπερ.

“Τρεφόμαστε από τα λάθη και τα λάθη, αλλά (η Ιαπωνία) μας προκάλεσε στα ρακ. Είναι δύσκολο να περάσεις από εκεί, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να πάμε φαρδιά πλατιά αυτή τη φορά.

Ο Τζόζεφ, ικανοποιημένος από τη συμβολή του κλειδαρά Αμάτο Φακατάβα και του κεντρικού Τομόκι Οσάντα, δήλωσε ότι η ομάδα του θα διατηρήσει την ταυτότητά της και θα χρησιμοποιήσει τις ήττες για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διαρκεί από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου.

“Δεν είναι λόγω έλλειψης προσπάθειας, αλλά επειδή παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα ράγκμπι και μόλις κάνεις ένα λάθος απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, θα σε τιμωρήσουν”, δήλωσε ο προπονητής.

“Δεν θέλουμε να σταματήσουμε να παίζουμε με τον τρόπο που παίζαμε, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να διατηρήσουμε αυτή την αυτοπεποίθηση στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου… απλά πρέπει να είμαστε εκεί, κάθε εβδομάδα”.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας απεικονίζονται μετά την ήττα τους από τους All Blacks XV με 41-27 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προθέρμανσης στο Kumamoto, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 15 Ιουλίου 2023, ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι στη Γαλλία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο αναπληρωματικός scrum-half Yutaka Nagare, η εισαγωγή του οποίου έχει δώσει ρυθμό στην επίθεση της Ιαπωνίας στη γενέτειρά του Kyushu, έχει ορκιστεί νίκη σε μια εβδομάδα στο Σαπόρο σε μια πρόβα του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον των αντιπάλων της Σαμόα στον όμιλο C.

“Πρέπει να κερδίζουμε όταν φορέσουμε τη φανέλα των Brave Blossoms και είναι απογοητευτικό να χάνουμε”, δήλωσε. “Θα είναι ένα πραγματικό τεστ για το επόμενο παιχνίδι και θα έχουμε καλή προετοιμασία για να το κερδίσουμε.