Ράγκμπι: Η Ιαπωνία χάνει ξανά από τους All Blacks XV

Η Ιαπωνία έχασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με 41-27 από την All Blacks XV το Σάββατο, παραμένοντας χωρίς νίκη μετά από δύο από τους πέντε εντός έδρας αγώνες προθέρμανσης ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στη Γαλλία.

Ντυμένοι με τις νέες τους φανέλες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και με τον αριθμό 8 Καζούκι Χιμένο να είναι για πρώτη φορά αρχηγός, οι παίκτες του Τζέιμι Τζόζεφ έδειξαν μαχητικό πνεύμα, αλλά έμειναν μακριά από τη νίκη στο στάδιο Egao Kenko του Κουμαμότο απέναντι στους επίδοξους All Blacks, οι οποίοι νίκησαν την ιαπωνική XV με 38-6 πριν από μια εβδομάδα στο Τόκιο.

Ο Ιάπωνας Semisi Masirewa σκοράρει την πρώτη του προσπάθεια εναντίον της All Blacks XV κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ράγκμπι χωρίς δοκιμές στο στάδιο Egao Kenko στο Kumamoto, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 15 Ιουλίου 2023 ( WeLoveSports)

“Ως αρχηγός, είπα στην ομάδα μου να παίξει με πάθος αυτή την εβδομάδα. Εξέφρασαν την αυτοπεποίθηση και το πάθος τους στο γήπεδο”, δήλωσε ο Χιμένο. “Το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετά καλό και πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά η κατεύθυνση που ακολουθούμε δεν είναι κακή.

Η Ιαπωνία βασίστηκε στην εμπειρία, ξεκινώντας με τους Shota Horie και Keita Inagaki, αλλά έμεινε πίσω στο ένατο λεπτό, αφού ο στηρίχτης Jermaine Ainsley μετέφερε την μπάλα με δύναμη και ο full-back Ruben Love άνοιξε τον δρόμο για τον κεντρικό Billy Proctor, ο οποίος σημείωσε την εναρκτήρια προσπάθεια με τον Jona Nareki.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τη δεύτερη προσπάθειά τους τρία λεπτά αργότερα, λίγα λεπτά μετά το πέναλτι του Λι Σουνγκ Σιν που έδωσε στην Ιαπωνία το προβάδισμα. Ο fly-half Stephen Perofeta έδειξε εξαιρετικό footwork για να σκάψει βαθιά στην καρδιά της ιαπωνικής άμυνας και να σκοράρει έναν πόντο, πριν κλωτσήσει για την παράταση.

Η Ιαπωνία έστησε φάσεις μέσα στα 22 μέτρα, αλλά ο Ντίλαν Ράιλι χτύπησε κοντά στη γραμμή της προσπάθειας, πριν το δεύτερο επιτυχημένο πέναλτι του Λι μειώσει το μειονέκτημα σε 12-6 μετά από 21 λεπτά.

Η πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων ήρθε στο 25ο λεπτό μετά από μια περίοδο πίεσης που είδε τον αμυντικό Kotaro Matsushima να βρίσκει το κενό και να περνάει δεξιά, με την μετατροπή του Lee να δίνει για λίγο προβάδισμα στην Ιαπωνία με 13-12.

Αλλά οι επισκέπτες αντέδρασαν αμέσως, ρίχνοντας τους εαυτούς τους μπροστά, και ο Proctor πέτυχε τη δεύτερη προσπάθειά του, την οποία μετέτρεψε ο Perofeta. Η Ιαπωνία επέζησε από ένα maul στη γωνία πριν ο fly-half σκοράρει άλλο ένα πέναλτι, και η αστραπιαία κούρσα του Nareki επέτρεψε στον Proctor να πετύχει χατ-τρικ και να δώσει στους επισκέπτες προβάδισμα 29-13 στην ανάπαυλα.

Η Ιαπωνία (λευκή και κόκκινη) και η All Blacks XV αναμετρώνται σε έναν μη δοκιμαστικό αγώνα ράγκμπι στις 15 Ιουλίου 2023 στο στάδιο Egao Kenko στο Kumamoto της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας ( WeLoveSports).

Η Ιαπωνία (λευκή και κόκκινη) και η All Blacks XV αναμετρώνται σε έναν μη δοκιμαστικό αγώνα ράγκμπι στις 15 Ιουλίου 2023 στο στάδιο Egao Kenko στο Kumamoto, νοτιοδυτική Ιαπωνία ( WeLoveSports).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με μια προσπάθεια για την All Blacks XV. Ο Love έπνιξε μια υπερπήδηση πριν το γρήγορο λάκτισμά του απελευθερώσει τον εξτρέμ AJ Lam, ο οποίος κλώτσησε την μπάλα στο in-goal για ένα touchdown.

Σε μια μακρά περίοδο επίθεσης ο Love πέτυχε την έκτη προσπάθεια των φιλοξενούμενων, προτού ο Ιάπωνας ακραίος επιθετικός Semisi Masirewa αποτινάξει την αντίπαλη άμυνα για να βουτήξει και να πετύχει τη δεύτερη προσπάθεια της ομάδας του. Ο Masirewa πέτυχε το διπλό του και ο Lee μετέτρεψε και πάλι το προβάδισμα σε 41-27.

Αλλά οι ποινές και τα λάθη χειρισμού πήραν τον αέρα από τα πανιά της Ιαπωνίας αργά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

“Προφανώς κάναμε πολλά λάθη”, δήλωσε ο Τζόζεφ. “Παρόλο που παίξαμε καλά σε ορισμένα σημεία, παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα υψηλής ποιότητας της Νέας Ζηλανδίας και αν κάνεις λάθη απέναντι σε αυτούς τους τύπους, σε τιμωρούν.

“Αλλά είναι μια καλή εμπειρία για εμάς, είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε έξι μήνες και από εδώ και πέρα θα γίνεται καλύτερο.

Ο Ιάπωνας Kotaro Matsushima σκοράρει μια προσπάθεια εναντίον των All Blacks XV κατά τη διάρκεια ενός μη δοκιμαστικού διεθνούς αγώνα στο στάδιο Egao Kenko στο Kumamoto, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 15 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)