Ράγκμπι: Η ιαπωνική τριάδα δίνει μια εικόνα της προετοιμασίας που απαιτείται για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο πρώην παίκτης των Τόκιο Μπλακ Ραμς και της Αγγλίας Τζέιμς Χάσκελ είναι γνωστός για την αγάπη του για τη φράση “bin juice” (χυμός του κάδου), αναφερόμενος σε παίκτες που παίρνουν ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής και των οποίων τα καθήκοντα περιορίζονται συνήθως στην προπόνηση.

Την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα πριν από ένα τριήμερο διάλειμμα για τα μέσα ενημέρωσης, οι Brave Blossoms επέλεξαν να βάλουν τρεις από αυτούς τους παίκτες μπροστά σε επισκέπτες Ιάπωνες δημοσιογράφους στη βάση τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στο Stade Ernest Wallon.

Ο fly-half Jumpei Ogura, ο scrum-half Kenta Fukuda και ο ακραίος επιθετικός Siosaia Fifita έχουν μόλις 16 συμμετοχές μεταξύ τους – ο Fukuda δεν έχει παίξει ακόμα με την εθνική ομάδα – και συνολικά μηδέν λεπτά εμπειρίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

(Αριστερά) Ο ακραίος επιθετικός της Ιαπωνίας Siosaia Fifita, ο scrum-half Kenta Fukuda και ο fly-half Jumpei Ogura ποζάρουν για μια φωτογραφία στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου βρίσκεται η εθνική τους ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Αντί να μπουν σε λεπτομέρειες για τα παιχνίδια που κέρδισαν και έχασαν εναντίον της Χιλής και της Αγγλίας, το τρίο έδωσε μια εικόνα για τις παρασκηνιακές προετοιμασίες ενόψει των αγώνων θανάτου της Ιαπωνίας εναντίον της Σαμόα στις 28 Σεπτεμβρίου και της Αργεντινής στις 8 Οκτωβρίου.

“Όσοι δεν βρίσκονται στο γήπεδο, όπως εγώ, παρατηρούν τι θα κάνουν οι αντίπαλοι και εμπνέονται από αυτό, ώστε η (αρχική) ομάδα μας να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό”, δήλωσε ο Ogura. “Έτσι λειτουργούν τα πράγματα κάθε εβδομάδα.

“Ο ρόλος μου τώρα είναι να προετοιμάζομαι για το παιχνίδι, είτε παίξω είτε όχι. Αν δεν μπορώ να παίξω σε ένα παιχνίδι, κοιτάζω τους αντιπάλους και βλέπω τι θα κάνει το άτομο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, και μετά κάνω το ίδιο πράγμα στην προπόνηση”.

Πριν από τον αγώνα με την Αγγλία, οι Fukuda και Ogura περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους κλωτσώντας για την ομάδα της Ιαπωνίας. Η δουλειά του Fukuda αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι του απένειμαν το εβδομαδιαίο βραβείο για τον παίκτη που συνέβαλε περισσότερο στην προπόνηση.

Παρά τις προσπάθειές του, η Ιαπωνία έχασε με 34-12, αλλά ο Φουκούντα δήλωσε ότι η ομάδα είχε αφήσει το αποτέλεσμα πίσω της.

“Δεν νομίζω ότι κανείς εξακολουθεί να μελαγχολεί για την ήττα από την Αγγλία”, δήλωσε. “Κοιτάμε μπροστά ως ομάδα.

Ο υπαρχηγός Γιουτάκα Ναγκάρε και ο Ναότο Σάιτο είναι μέχρι στιγμής η πρώτη και η δεύτερη επιλογή για την ενδεκάδα, και ενώ δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο, ο Φουκούντα ελπίζει ότι μπορεί να κάνει σύντομα το ντεμπούτο του.

“Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλη τιμή να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να φορέσω τη φανέλα με τις κερασιές”, δήλωσε. “Αυτή η κατάσταση δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε τον έλεγχο της επιλογής των μελών της ομάδας. Αλλά αισθάνομαι πολύ θετικά για την κατάσταση.

Ο Φουκούντα επαίνεσε τον Ναγκάρε, λέγοντας: “Παίρνω πολλή έμπνευση από τα μέλη που συνήθως παίζω εναντίον τους στη League One και τους συμπαίκτες μου στην προπόνηση, ειδικά τον Νάγκι”.

“Ο τρόπος που σκέφτεται για το ράγκμπι, η ενεργή επικοινωνία του με παίκτες σε άλλες θέσεις εκτός γηπέδου και ούτω καθεξής. Νομίζω ότι αν ένας παίκτης δεν μπορεί να δουλέψει σκληρά σε αυτές τις καταστάσεις, δεν θα μπορέσει να δουλέψει σκληρά πουθενά στο μέλλον.

Ελπίζει ότι αυτή η ικανότητα συνεργασίας θα επιτρέψει στην ομάδα να θριαμβεύσει στα επόμενα δύο παιχνίδια της και να προκριθεί στα προημιτελικά.

“Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι αγωνίζονται με ιαπωνική υπερηφάνεια ως εκπρόσωποι της ιαπωνικής ομάδας, είτε παρακολουθούν τους αγώνες είτε προπονούνται”, δήλωσε ο Φουκούντα.

Και οι τρεις παίκτες θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την αναμέτρηση μεταξύ της Σαμόα και της Αργεντινής στο Σεντ Ετιέν την Παρασκευή.