Ράγκμπι: Η μείωση των λαθών βοηθά την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Ρίκι Φλούτεϊ, δήλωσε το Σάββατο ότι η μείωση του ποσοστού των λαθών βοήθησε τους “Γενναίους Ανθέων” να νικήσουν τη Σαμόα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι την Πέμπτη και να βάλουν την ομάδα σε καλή θέση ενόψει της καθοριστικής αναμέτρησης με την Αργεντινή.

“Σε πολλά παιχνίδια όταν παίζουμε με ταχύτητα τείνουμε να έχουμε υψηλό ποσοστό λάθους, αλλά εναντίον της Σαμόα ήταν 30%, το οποίο είναι το καλύτερο ποσοστό λάθους μας για φέτος”, δήλωσε μετά από μια πολύ ήπια προπόνηση της ομάδας στο Stade Ernest Wallon.

“Μας δίνει αυτοπεποίθηση για την ικανότητά μας να παίζουμε με ταχύτητα, να παίζουμε γρήγορα και να είμαστε πολύ ακριβείς”, απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο ρυθμός με τον οποίο η Ιαπωνία μπορεί να παράγει καθαρές, ποιοτικές μπάλες στα ριμπάουντ θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Ρίκι Φλουτέι (L) μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, πριν από τον τελευταίο αγώνα της Ιαπωνίας για τον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι με την Αργεντινή στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Όσον αφορά τους λόγους της βελτίωσης της ομάδας, ο Flutey τους αποδίδει στον τρόπο που προπονείται η ομάδα.

“Εστιάζουμε στην ακρίβεια των προπονήσεών μας”, εξηγεί.

“Οι παίκτες κατανοούν πραγματικά τον ρόλο και τις ευθύνες τους, ειδικά στις στημένες φάσεις. Κάνει μεγάλη διαφορά όταν έχεις παίκτες που καταλαβαίνουν τους ρόλους και τις ευθύνες τους και είναι σε θέση να εκτελέσουν.

Και ενώ ο Flutey δεν θα “αποκαλύψει κανένα σχέδιο παιχνιδιού σε αυτή τη συνάντηση”, φαίνεται ξεκάθαρο ότι παίζοντας ακριβές, γρήγορο ράγκμπι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Ιαπωνία αν θέλει να νικήσει την Πούμας στη Ναντ στις 8 Οκτωβρίου και να προκριθεί στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

“Γνωρίζουμε ότι η Αργεντινή είναι μια τρομερή ομάδα. Διαθέτουν μία από τις καλύτερες άμυνες στο παγκόσμιο ράγκμπι”, δήλωσε ο πρώην σέντερ της Αγγλίας και των Βρετανικών και Ιρλανδικών Λιονταριών.

“Οπότε ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Αλλά είμαστε πολύ σίγουροι μετά τον αγώνα με τη Σαμόα, πριν αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή.

“Αυτός είναι πραγματικά ένας τελικός για εμάς. Αν κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, θα έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στα προημιτελικά. Έτσι, επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας και στο πώς θα παίξουμε το παιχνίδι και θα θέσουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας τις επόμενες ημέρες.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια λέξη που έχει χρησιμοποιήσει συχνά ο Flutey, ιδιαίτερα όταν μιλάει για τη συμβολή του Rikiya Matsuda.

Ο Ιάπωνας fly-half μπήκε στο τουρνουά μετά από κάποιες κακές εμφανίσεις, τόσο από πλευράς διαχείρισης του παιχνιδιού όσο και από πλευράς σκοραρίσματος.

Και ενώ παραμένουν ερωτήματα σχετικά με ορισμένες από τις αποφάσεις του, το κτύπημα των τερμάτων του ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης.

“Έχει χάσει μόνο ένα δοκάρι από τότε που είμαστε εδώ”, δήλωσε ο Flutey.

Και όπως και με τη μείωση του ποσοστού λάθους, αυτή η αλλαγή στην τύχη οφείλεται και πάλι στο πόσο σκληρά δουλεύουν οι παίκτες στην προπόνηση.

“Ο Ματσούντα προπονείται καθημερινά γύρω από τις ικανότητές του, γύρω από τα σουτ γκολ, γεγονός που του δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση. (Τώρα) κάθε φορά που ξέρει ότι μπορεί να το πετύχει, το κάνει.