Ράγκμπι: Η ομάδα του Κέιν είναι χαρούμενη που θα έχει ανάμεσα στους συμπαίκτες της στην Ιαπωνία τον πρώην αντίπαλό της Κάλμπε

Μετά από μερικές αξέχαστες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένου του φετινού τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, ο αρχηγός των All Blacks, Σαμ Κέιν, είναι ευχαριστημένος που θα συγκαταλέγει τον ταχύτατο Σπρίνγκμποκ Τσέσλιν Κόλμπε στους συμπαίκτες του στο Σουνγκολιάθ του Τόκιο.

Οι εισαγόμενοι παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Japan Rugby League One την Κυριακή στη νίκη της Sungoliath με 52-26 επί των πρωταθλητών Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground.

Ο Sam Cane (C) της Tokyo Sungoliath δέχεται μαρκάρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα Japan Rugby League One εναντίον της Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 10 Δεκεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Η σεζόν του ιαπωνικού συλλόγου ξεκίνησε ενάμιση μήνα αφότου οι δύο παίκτες βρέθηκαν στις αντίθετες πλευρές του γηπέδου στη νίκη της Νότιας Αφρικής με 12-11 επί της Νέας Ζηλανδίας στο Stade de France, όπου ο Κέιν αποχώρησε νωρίς λόγω αμφισβητούμενης κόκκινης κάρτας και ο Κόλμπε πέρασε τα τελευταία λεπτά στο κάδο.

Ο Cane ήταν αισιόδοξος μετά το πρώτο του παιχνίδι στην League One, επαινώντας την ποιότητα της προετοιμασίας της ομάδας του και το “ανοιχτό στυλ ράγκμπι” που παρουσιάστηκε.

“Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από την προπόνησή μας”, δήλωσε ο Cane, ο οποίος ξεκίνησε στο Νο 8 για την Sungoliath.

“Προφανώς τα αγόρια έχουν κάνει πολλή δουλειά πριν φτάσουμε εγώ και ο Τσέσλιν. Νομίζω ότι τα παιδιά που ήταν εκεί πριν, με την εμπειρία τους, έδειξαν το δρόμο και εμείς που κάναμε το ντεμπούτο μας απλά κάναμε τη δουλειά μας.

Ο Cane, 31 ετών, και ο Kolbe, 30 ετών, είναι οι τελευταίοι σε μια μακρά σειρά κορυφαίων διεθνών που φόρεσαν τη φανέλα της Sungoliath, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αρχηγού των Wallabies George Gregan και του νυν All Black Beauden Barrett, ο οποίος επέστρεψε στην Ιαπωνία για να παίξει για την Toyota Verblitz αυτή τη σεζόν.

Οι οπαδοί ποζάρουν με τα πορτρέτα των Cheslin Kolbe (L) και Sam Cane πριν από τον αγώνα Japan Rugby League One μεταξύ της Tokyo Sungoliath και της Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 10 Δεκεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Ο Cane έκανε αισθητή την παρουσία του σε μια κυρίαρχη ομάδα της Sungoliath, ενώ ο Kolbe εγκαταστάθηκε με άνεση στο νούμερο 15 σε μια αμυντική γραμμή με αρκετούς Ιάπωνες διεθνείς.

“Νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολουθούν έχουν δει την επίδραση του Cheslin Kolbe στο παιχνίδι”, δήλωσε ο Cane. “Θα είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό να παίζω μαζί του φέτος, αφού παίζω εναντίον του τόσα χρόνια.

Ο Kolbe, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της ομάδας των Springboks που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι η μετάβαση στη νέα του πατρίδα ήταν ομαλή μέχρι στιγμής.

Ο Τσέσλιν Κόλμπε της Tokyo Sungoliath κλωτσάει την μπάλα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Japan Rugby League One εναντίον της Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 10 Δεκεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

“Θα είμαι ειλικρινής, δεν ήταν δύσκολο”, δήλωσε. “Ο λόγος είναι ότι η ομάδα, οι παίκτες, η διοίκηση, όλοι ήταν φιλόξενοι και μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, ενώ μας συμβούλευαν πώς να κάνουμε τα πράγματα από τη μία εβδομάδα στην άλλη.

Οι All Blacks Shannon Frizell και Richie Mo’unga, οι οποίοι εντάχθηκαν στους παραδοσιακούς αντιπάλους της Sungoliath, Brave Lupus Tokyo, αποτελούν επίσης μέρος της μεταπολεμικής εισροής ξένων αστέρων της League One. Οι δύο σύλλογοι θα συναντηθούν στον επόμενο γύρο σε έναν αγώνα που ο Kolbe θεωρεί ως “άλλη μια μεγάλη πρόκληση”.

“Προφανώς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια”, δήλωσε. “Νομίζω ότι για εμάς το πιο σημαντικό ήταν να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση από το σημερινό παιχνίδι. Δεν θα προσπαθήσουμε να πάμε πολύ μακριά, θα συγκεντρωθούμε στη στιγμή και θα παίρνουμε τα πράγματα μέρα με τη μέρα”.