Ράγκμπι: Η Πορτογαλία δείχνει στην Ιαπωνία πώς να τα βάζει με τους μεγάλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Αν η Ιαπωνία χρειάζεται περισσότερη έμπνευση για τον αγώνα της Κυριακής το βράδυ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με την Αγγλία στο Stade de Nice, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παρακολουθήσει την επανάληψη του αγώνα του Σαββάτου μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ουαλίας στο ίδιο γήπεδο.

Η Πορτογαλία, μία από τις τέσσερις χώρες που έχει νικήσει η Ιαπωνία από το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορεί να έχασε με 28-8, αλλά έδειξε ακριβώς το είδος του ράγκμπι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι Brave Blossoms αν θέλουν να ανατρέψουν τους πρωταθλητές του 2003.

Τα γρήγορα ρακ, οι καλές ρίψεις και το έξυπνο κτύπημα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της πορτογαλικής επίθεσης, ενώ τα αποφασιστικά μαρκαρίσματα και η καλή αντίσταση στις διασπάσεις ανέδειξαν την αμυντική προσπάθεια των Πορτογάλων. Οι Πορτογάλοι έκλεψαν επίσης μερικά line-outs από την ομάδα των Έξι Εθνών σε καίριες στιγμές.

Ο Ουαλός πλάγιος επιθετικός Jac Morgan (μπροστά) κουβαλάει την μπάλα εναντίον της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Pool C στο Stade de Nice στη Γαλλία στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 ( WeLoveSports).

Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων σίγουρα εκτίμησαν την προσπάθεια και ο παίκτης του αγώνα, ο Jac Morgan, ήταν επίσης εντυπωσιασμένος.

“Πρέπει να δώσω όλα τα εύσημα στην Πορτογαλία”, δήλωσε ο πλάγιος επιθετικός της Ουαλίας. “Νομίζω ότι ήταν εξαιρετικοί σήμερα. Έφεραν τη φυσική τους κατάσταση και μας δοκίμασαν πραγματικά μερικές φορές σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν πολύ καλοί.

Μια πρώιμη προσπάθεια από τον Ουαλό Louis Rees-Zammit έκανε πολλούς θεατές να πιστεύουν ότι το παιχνίδι θα ήταν μονόπλευρη υπόθεση. Αλλά οι Os Lobos δεν τα παράτησαν ποτέ και η έκρηξη θορύβου που υποδέχτηκε τον Nicolas Martins όταν πέρασε τη γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο μπροστά σε παθιασμένους Πορτογάλους οπαδούς μίλησε για πολλά.

“Ήταν απίστευτο”, δήλωσε ο Πορτογάλος αμυντικός. “Είναι η πρώτη φορά που παίζω μπροστά σε 30.000 ανθρώπους, είναι κάτι ξεχωριστό. Είμαστε μια μικρή χώρα, δεν είμαστε χώρα του ράγκμπι, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δείξουμε ότι μπορούμε να υπάρχουμε σε υψηλό επίπεδο και να ανταγωνιστούμε καλές ομάδες όπως η Ουαλία, η Αυστραλία και η Γεωργία.

Το footwork του full-back Nuno Sousa Guedes έχει συχνά μπερδέψει τους αμυντικούς της Ουαλίας και οι Semisi Masirewa, Jone Naikabula και Kotaro Matsushima θα πρέπει να προσπαθήσουν να το μιμηθούν εναντίον της Αγγλίας, ενώ οι Brave Blossoms θα έχουν μια ευκαιρία αν μπορέσουν να αναπαράγουν το πάθος και την επιμονή της πορτογαλικής ομάδας.

“Πρέπει απλώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε ευκαιρία που δημιουργούμε και να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τη φυσική δύναμη του αγγλικού παιχνιδιού”, δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ο βοηθός προπονητή της Ιαπωνίας, Τόνι Μπράουν, στην προπονητική βάση της ομάδας στο Μονακό. “Ελπίζω να παίξουμε καλύτερα ως ομάδα και να ασκήσουμε αρκετή πίεση στην Αγγλία για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Αυτό ακριβώς έκανε η Πορτογαλία, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε αυτές τις ευκαιρίες.

“Είναι κάτι για το οποίο λυπάμαι”, δήλωσε ο προπονητής της Πορτογαλίας Πατρίς Λαγκισκέ. “Είναι απογοητευτικό. Δεν είχαμε αρκετούς έμπειρους παίκτες. Δεν είχαμε σαφήνεια σε ορισμένους τομείς. Όταν καταφέραμε να ξεφύγουμε, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Η Ιαπωνία έχει την εμπειρία που έλειπε από την Πορτογαλία και πιστεύει ότι είναι σε θέση να κάνει άλλη μια έκπληξη.

“Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα προετοιμασίας”, δήλωσε ο Μπράουν. “Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σκληρή ομάδα. Αλλά η δύναμη της ομάδας μας είναι ο τρόπος που προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια. Είχαμε πέντε ή έξι εξαιρετικές ημέρες και πιστεύουμε ότι έχουμε προετοιμάσει τα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερα.