Ράγκμπι: Μουσική για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η μουσική κυριάρχησε σε πολλές συνεντεύξεις Τύπου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι αυτή την εβδομάδα, με πολλούς να διαμαρτύρονται για τους εθνικούς ύμνους που ακούγονταν πριν από κάθε αγώνα, ενώ τα πολλά ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στο δρόμο επαινούσαν τα τραγούδια που ακούγονταν πριν και μετά τον αγώνα των Brave Blossoms στην Τουλούζη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του τουρνουά, οι φίλαθλοι μαγεύτηκαν από τους ύμνους που εκτελέστηκαν ζωντανά ή προηχογραφημένοι στο πλαίσιο ενός προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν 7.000 μαθητές από διαφορετικά περιβάλλοντα, το La Mêlée des Choristes.

Ο πρώην αμυντικός της Ιρλανδίας Rob Kearney έγραψε στο X, πρώην Twitter: “Για όνομα του Θεού, δώστε πίσω σε όλους τους εθνικούς ύμνους – σκοτώνει την ατμόσφαιρα πριν από τον αγώνα κατά 5 λεπτά!!!”.

Ακόμα και ο Jacques Rivoal, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Γαλλίας 2023, δήλωσε ότι “οι ύμνοι ήταν ενοχλητικοί ή εκπληκτικοί για τους οπαδούς μας”.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο πριν από τον αγώνα του Rugby World Cup Pool D εναντίον της Χιλής στην Τουλούζη της Γαλλίας, 10 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Την Πέμπτη, η Γαλλία 2023 και το Παγκόσμιο Ράγκμπι εξέδωσαν δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφεραν ότι οι ύμνοι, οι οποίοι αρχικά εκτελέστηκαν a cappella, είχαν ηχογραφηθεί με περισσότερη ενορχήστρωση και ότι οι νέες εκδόσεις θα παιχτούν πριν από τον επόμενο γύρο των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

“Μετά από θετικά σχόλια για την προσέγγιση, ορισμένες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, συμφώνησαν στη χρήση αυτών των νέων εκδόσεων, ενώ η τελική επιβεβαίωση από όλες τις ομάδες αναμένεται εντός των επόμενων 48 ωρών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε παρόμοια οργή για την επιλογή των τραγουδιών που έπαιξαν οι Brave Blossoms πριν και μετά τη νίκη τους επί της Χιλής στο στάδιο της Τουλούζης την 1η αγωνιστική.

Το τραγούδι “Tombo” του Tsuyoshi Nagabuchi συνόδευσε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ενώ η εκδοχή του “Kanpai” του ίδιου τραγουδιστή ακούστηκε όταν οι Ιάπωνες παίκτες έκαναν ένα γύρο τιμής μετά τη νίκη με 42-12.

Ο Ιάπωνας hooker Shota Horie δήλωσε ότι ο κεντρικός Ryoto Nakamura, ο οποίος όπως και ο Nagabuchi γεννήθηκε στην Kagoshima, και ο scrum-half Yutaka Nagare ήταν πίσω από την επιλογή των τραγουδιών, αλλά πρόσθεσε ότι ο lock Amato Fakatava και ο μικρός του γιος, ο οποίος ταξίδεψε στη Γαλλία με τη μητέρα του για να παρακολουθήσει τους αγώνες, ήταν επίσης μεγάλοι οπαδοί και ενέκριναν την απόφαση.