Ράγκμπι: Οι Πούμας ακονίζουν τα νύχια τους για τη σύγκρουση με τους Brave Blossoms

Η Αργεντινή πηγαίνει στον κρίσιμο αγώνα της στον όμιλο D με την Ιαπωνία στις 8 Οκτωβρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι γνωρίζοντας ότι μια ισοπαλία θα μπορούσε να είναι αρκετή για να περάσει στα προημιτελικά.

Η νίκη των Πούμας με 59-5 επί της Χιλής στη Ναντ το Σάββατο τους έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου, ισόβαθμες με την Ιαπωνία στους εννέα βαθμούς, αλλά μπροστά από τους Brave Blossoms στη διαφορά πόντων.

Εάν το τελικό σκορ και ο αριθμός των bonus points (που απονέμονται για τέσσερις προσπάθειες) είναι τα ίδια στη Νάντη, η Αργεντινή θα προκριθεί για να αντιμετωπίσει τον νικητή του Pool C, πιθανότατα την Ουαλία.

Ο Αργεντινός Martin Bogado (L) τρέχει για να σκοράρει μια προσπάθεια κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα για το Rugby World Cup Pool D εναντίον της Χιλής στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη της Γαλλίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Σαμόα είναι αυτή τη στιγμή τέταρτη και τεχνικά μπορεί να προκριθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου αν νικήσει την Αγγλία με τουλάχιστον 29 πόντους, παίρνοντας παράλληλα έναν πόντο μπόνους, με τον αγώνα Αργεντινή-Ιαπωνία να λήγει επίσης ισόπαλος και καμία από τις δύο ομάδες να μην παίρνει πόντο μπόνους.

Οι ισχύοντες κανόνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθιστούν τη διαφορά πόντων τον καθοριστικό παράγοντα όταν τρεις ομάδες ισοβαθμούν.

“Εάν οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν, η διαφορά πόντων είναι αυτή που θα είναι καθοριστική, οπότε θεωρητικά, ναι, η Σαμόα θα μπορούσε να προκριθεί”, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ράγκμπι σε email στο WeLoveSports News.

Μια νίκη για την Ιαπωνία ή την Αργεντινή θα έβγαζε τις εικασίες από την εξίσωση και οι Νοτιοαμερικανοί θα γνώριζαν τι τους περιμένει.

“Η Ιαπωνία είναι μια ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε. Πρόκειται για έναν αγώνα της φάσης των 16 μαζί τους”, δήλωσε ο βοηθός προπονητή Χουάν Μάρτιν Φερνάντεζ Λόμπε την Κυριακή.

Η νίκη της Αργεντινής επί του Los Condores την απελευθέρωσε από τα δεσμά που την είχαν κρατήσει πίσω, όχι μόνο στην ήττα της στον πρώτο γύρο από την Αγγλία, αλλά και στη δύσκολη νίκη της επί της Σαμόα.

Και ο Lobbe γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη πρόοδος που πρέπει να επιτευχθεί.

“Η πρώτη γραμμή πάνω στην οποία χτίζονται όλα είναι οι στημένες φάσεις, το σπάσιμο και η άμυνα. Αυτά είναι πράγματα που έχουν δουλέψει καλά, αλλά πρέπει να δουλέψουν ακόμα καλύτερα”, δήλωσε.

“Στη συνέχεια, πάνω σε αυτή την πρώτη βάση, το παιχνίδι χτίζεται με το πόδι, την επίθεση. Αυτή η πρώτη βάση του παιχνιδιού σας ισοδυναμεί σχεδόν με όλο το ράγκμπι. Είναι σημαντικό να είναι καλά λαδωμένη.

Οι παίκτες της Αργεντινής πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους επί της Χιλής κατά τη διάρκεια του αγώνα του Pool D στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Stade de la Beaujoire στη Νάντη της Γαλλίας. ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία έδειξε μεγάλη βελτίωση στη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Σαμόα και ο Lobbe δήλωσε ότι οι Pumas δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο.

“Είναι μια δυναμική ομάδα, με σαφή ιδέα για το τι θέλει, ένας πολύ, πολύ σκληρός αντίπαλος”, είπε.

“Είναι μια πολύ καλά προετοιμασμένη ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή (Τζέιμι Τζόζεφ). Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ερωτηθείς ποιοι παίκτες τον εντυπωσίασαν, ο Lobbe είπε: “Το νούμερο 10 (Rikiya Matsuda), οι επιθετικοί τους, ο πρώην αρχηγός Michael Leitch, ο hooker τους (Shota Horie). Πρόκειται για μια ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2019 και εμείς δεν μπορέσαμε να το κάνουμε.

“Ξέρουμε ότι θα θέλουν να είναι στην οκτάδα και το ίδιο θα κάνουμε και εμείς. Θα είναι μια μεγάλη μάχη”.