Ράγκμπι: Οι Χιμένο, Χόρι, Λαμπουσάνι θα ξεκινήσουν για την Ιαπωνία κόντρα στην Αγγλία

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην αρχική του XV και σε μία αλλαγή θέσης την Παρασκευή, ενόψει του δεύτερου αγώνα των “γενναίων ανθών” για τον Δ’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι με την Αγγλία στο Stade de Nice την Κυριακή.

Ο αρχηγός Καζούκι Χιμένο επιστρέφει στην ομάδα ως νούμερο 8, ενώ ο Τζακ Κόρνελσεν μετακινείται από την πίσω σειρά στο μηχανοστάσιο. Ο βετεράνος Shota Horie ξεκινά ως hooker, ο Pieter ‘Lappies’ Labuschagne ξεκινά ως flanker και ο εξαιρετικός Tomoki Osada αντικαθιστά τον Dylan Riley στο εξωτερικό κέντρο.

“Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα”, δήλωσε ο Τζόζεφ, αφού η ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ σύντομη και χαλαρή επιθεώρηση των χώρων διεξαγωγής του αγώνα, έχοντας προπονηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco.

“Η Αγγλία είναι δυνατή στις στημένες φάσεις και μας πίεσε την τελευταία φορά που παίξαμε. Ελέγχουν πολύ καλά το παιχνίδι με τα λακτίσματα και τις στημένες φάσεις τους. Πρέπει να δεχτούμε την πίεση που έρχεται και να την αντιμετωπίσουμε.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας φαίνονται στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο γήπεδο της Νίκαιας στη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία σε αγώνα του Ομίλου Δ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές το κλωτσομπουνίδι της Αγγλίας, αλλά ο Τζόζεφ ελπίζει ότι η αμυντική τριάδα των Jone Naikabula, Kotaro Matsushima και Semisi Masirewa όχι μόνο θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την πίεση, αλλά και να αξιοποιήσει στο έπακρο τυχόν χαλαρά λακτίσματα για να δώσει το έναυσμα στην ιαπωνική επίθεση.

Ο Χιμένο, ο οποίος θα σχηματίσει μια μαχητική και κινητική αμυντική γραμμή μαζί με τους Λαμπουσάν και Μάικλ Λέιτς, έχασε το εναρκτήριο παιχνίδι με τη Χιλή και ανυπομονεί να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με νίκη.

“Είμαστε 100% έτοιμοι”, δήλωσε ο Χιμένο. “Αυτή την εβδομάδα χρησιμοποίησα τη λέξη “θάρρος” όταν μιλούσα για ηγεσία και θέλω να οδηγήσω την ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Είναι σημαντικό να έχουμε το θάρρος να παίξουμε χωρίς φόβο.

Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους με νίκες -η Αγγλία 27-10 εναντίον της Αργεντινής και η Ιαπωνία 42-12 εναντίον της Χιλής- και οι νικητές του αγώνα της Κυριακής θα είναι επικεφαλής ενός ομίλου που περιλαμβάνει επίσης τη Σαμόα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ένα γήπεδο που θύμισε σε πολλούς που ήταν παρόντες στην επιθεώρηση της Παρασκευής το γήπεδο του Μπράιτον όπου οι Brave Blossoms νίκησαν τη Νότια Αφρική το 2015, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους ήρωες εκείνου του αγώνα, του Ayumu Goromaru, ο οποίος είναι εδώ ως εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης.

Ο Leitch δήλωσε ότι θυμήθηκε την περίφημη νίκη της Ιαπωνίας βλέποντας την Ουρουγουάη να παίζει τόσο γενναία εναντίον της Γαλλίας την προηγούμενη ημέρα.

“Η ομάδα μας έχει αλλάξει πάρα πολύ από τότε και αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο”, είπε. “Αλλά ανυπομονώ να δημιουργήσω μια νέα ιστορία για την ιαπωνική ομάδα.

Αρχική XV

Keita Inagaki, Shota Horie, Gu Ji Won- Jack Cornelsen, Amato Fakatava, Michael Leitch, Pieter “Lappies” Labuschagne, Kazuki Himeno- Yutaka Nagare, Rikiya Matsuda- Jone Naikabula, Ryoto Nakamura, Tomoki Osada, Kotaro Matsushima, Semisi Masirewa

Αναπληρώσεις

Atsushi Sakate, Craig Millar, Asaeli Ai Valu ; Warner Dearns, Kanji Shimokawa ; Naoto Saito, Dylan Riley, Lomano Lava Lemeki