Ράγκμπι: Οι 14άρηδες Brave Blossoms χάνουν από τα Φίτζι

Η Ιαπωνία θα αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με άλλη μια ήττα, αφού ηττήθηκε με 35-12 από τα Φίτζι στο πλαίσιο του Pacific Nations Series στο κατάμεστο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground το βράδυ του Σαββάτου.

Έχοντας μόνο ένα εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον της Ιταλίας πριν ξεκινήσουν την εκστρατεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι εναντίον της Χιλής στην Τουλούζη στις 10 Σεπτεμβρίου, οι “Γενναίοι Άνθη” πλήρωσαν για άλλη μια φορά το τίμημα της απειθαρχίας και της κακής τεχνικής των μαρκαρίσματος. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τη διοργάνωση και έδειξαν ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνες με την μπάλα στο χέρι.

Ο Jone Naikabula και ο Semisi Masirewa πέρασαν αμφότεροι το δοκάρι για την Ιαπωνία στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, αλλά η ζημιά είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Ο Ιάπωνας Jone Naikabula σκοράρει την πρώτη προσπάθεια της ομάδας του κατά τη διάρκεια του αγώνα Pacific Nations Series εναντίον των Φίτζι στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Pieter ‘Lappies’ Labuschagne αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο έβδομο λεπτό για ένα ψηλό μαρκάρισμα και οι Φίτζι, που ανακάτεψαν έξυπνα το παραδοσιακό τους τρέξιμο με ένα καλά εκτελεσμένο κτύπημα, το εκμεταλλεύτηκαν πλήρως πριν πάρουν το πόδι τους από το γκάζι σε ένα ζεστό και υγρό βράδυ.

Σε ένα ξέφρενο ξεκίνημα η Ιαπωνία πλησίασε, αλλά μια χαμένη πάσα επέτρεψε στα Φίτζι να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση που τελικά είδε τον σέντερ Waisea Nayacalevu να σκοράρει ανάμεσα στα δοκάρια στο τρίτο λεπτό.

Με την Ιαπωνία να μειώνεται με 14 άνδρες, τα Φίτζι, που είχαν τρεις χρυσούς Ολυμπιονίκες στα sevens στην πίσω γραμμή τους, πήραν το χρόνο τους για να επιβάλουν την εξουσία τους στο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν γενναία τάκλιν. Ο υποστηρικτής Eroni Mawi άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, προτού ο scrum-half Simione Kuruvoli ολοκληρώσει το ημίχρονο με μια προσπάθεια μετά από ένα ισχυρό scrum από το πακέτο του.

Ο Ιάπωνας Semisi Masirewa (Δ) σκοράρει τη δεύτερη προσπάθεια της ομάδας του κατά τη διάρκεια του αγώνα Pacific Nations Series εναντίον των Φίτζι στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Φρανκ Λομάνι διεύρυνε το προβάδισμα στο 58ο λεπτό πριν η Ιαπωνία ανταμειφθεί για το θάρρος και την επιμονή της.

Ο Τομόκι Οσάντα παραλίγο να σκοράρει μετά από μια ωραία διάσπαση στο δικό του μισό, προτού, σε διάστημα έξι λεπτών, οι Ναϊκαμπούλα και Μασιρέουα κάνουν θαύματα για να δώσουν στους οπαδούς των γηπεδούχων κάτι για να ζητωκραυγάσουν, για να μην αναφέρω την ελπίδα για το ταξίδι που ακολουθεί.

Ο Lomani ολοκλήρωσε το σκορ με μια μετατρεπόμενη προσπάθεια στο 80ο λεπτό.