Ράγκμπι: Ο αρχηγός των All Blacks Σαμ Κέιν εντάσσεται στην Tokyo Sungoliath στην League One

Ο αρχηγός των All Blacks, Σαμ Κέιν, θα αγωνιστεί με την Tokyo Sungoliath στην επερχόμενη σεζόν της Japan Rugby League One, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος την Παρασκευή.

Η New Zealand Rugby δήλωσε ότι ο 31χρονος εξτρέμ ασκεί την οψιόν του συμβολαίου του να αφήσει την ομάδα Super Rugby της Νέας Ζηλανδίας Chiefs και να μετακομίσει στην Ιαπωνία.

Ο Κέιν δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία μετά την ιαπωνική σεζόν και θα επιδιώξει την επιλογή του για τους All Blacks.

“Η σύζυγός μου και εγώ πάντα συζητούσαμε τον στόχο μας να ταξιδέψουμε στην Ιαπωνία και έχω παρακολουθήσει την ανάπτυξη του ιαπωνικού ράγκμπι. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να ενταχθώ στη Suntory (Sungoliath), άρπαξα την ευκαιρία”, δήλωσε ο Cane σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας Σαμ Κέιν οδηγεί το Χάκα πριν από τη σέντρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι εναντίον της Νότιας Αφρικής στο Stade de France στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, στις 28 Οκτωβρίου 2023. (World Rugby/Getty/ WeLoveSports)

“Πολλοί φίλοι μου, όπως ο Damian McKenzie (άλλος παίκτης των All Blacks), έχουν πει πολλά θετικά πράγματα για τον σύλλογο, την ομάδα και τους οπαδούς της.

Ο βετεράνος με 95 καπέλα οδήγησε τους All Blacks στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι της Γαλλίας τον περασμένο μήνα, όπου δέχθηκε κόκκινη κάρτα σε έναν αμφιλεγόμενο τελικό εναντίον της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας Νοτίου Αφρικής.

Έχει παίξει σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα και ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Webb Ellis Cup το 2015 στην Αγγλία.

Ο ακραίος επιθετικός των Σπρίνγκμποκ, Τσέσλιν Κόλμπε, θα ενταχθεί επίσης στη Σουνγκολιάθ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 της League One.