Ράγκμπι: Ο Γιαμανάκα επέστρεψε και είναι έτοιμος να παίξει για τους Brave Blossoms

Ο Ryohei Yamanaka προπονήθηκε με την ομάδα της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι για πρώτη φορά την Τετάρτη στο Μονακό, αφού κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Semisi Masirewa.

Ο Masirewa βγήκε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο στο έβδομο λεπτό της κυριακάτικης ήττας με 34-12 από την Αγγλία και αποκλείστηκε για το υπόλοιπο του τουρνουά την επόμενη μέρα. Η Ιαπωνική Ένωση Ποδοσφαίρου Ράγκμπι δεν αποκάλυψε την ακριβή φύση του τραυματισμού του.

Ο Γιαμανάκα, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ότι ήταν άτυχος που δεν μπήκε στην αρχική 33μελή αποστολή, βρισκόταν στην Ευρώπη με την ομάδα των Βρετανών Barbarians και πέταξε για να ενσωματωθεί στην ομάδα το βράδυ της Δευτέρας.

“Ήμουν απογοητευμένος που δεν επιλέχθηκα και ήταν μεγάλο σοκ”, δήλωσε ο 35χρονος αμυντικός μετά την προπόνηση της ομάδας.

Ο αμυντικός της Ιαπωνίας Ryohei Yamanaka χαμογελά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Μονακό στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, μετά την ένταξή του στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στη Γαλλία.

“Ένιωθα ότι μπορούσα να πάω (στο Παγκόσμιο Κύπελλο) και δούλευα γι’ αυτό τέσσερα χρόνια, οπότε απογοητεύτηκα. Είχα κατάθλιψη για μια εβδομάδα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα.

Μια συνάντηση με τον Ayumu Goromaru, πρώην συμπαίκτη του στο Πανεπιστήμιο Waseda και ένα από τα αστέρια της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, βοήθησε τον Yamanaka να ανακτήσει την ψυχική του κατάσταση.

“Έγινα πολύ θετικός και αισθάνθηκα ότι έπρεπε ακόμα να δουλέψω σκληρά”, δήλωσε ο Γιαμανάκα. “Υπήρχε επίσης λίγο αλκοόλ”.

Μιλώντας στο Goromaru για την ευκαιρία να παίξει για τους Μπαρμπαριανούς μαζί με αρκετούς άλλους παίκτες που συμμετέχουν στη διευρυμένη προπονητική ομάδα της Ιαπωνίας, ο Γιαμανάκα είπε ότι “συνειδητοποίησε ότι θα ήταν ένα ερέθισμα”.

“Αν δούλευα σκληρά θα μπορούσα να έχω μια ευκαιρία, οπότε του είπα ότι θα προετοιμαστώ καλά.

Παίζοντας για τους Μπαρμπαριανούς, μια φιλοξενούμενη ομάδα γνωστή για την απόλαυση της ζωής εκτός γηπέδου και το συναρπαστικό ράγκμπι, πήρε το μυαλό του Γιαμανάκα από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον έκανε να “συνειδητοποιήσει ότι απολαμβάνει το ράγκμπι και παίζει για να αναπτυχθεί για τον επόμενο στόχο μου”.

Αν και λυπήθηκε τον Masirewa, ο Yamanaka δήλωσε ότι τώρα που επέστρεψε στην εθνική ομάδα, ήθελε να “αφοσιωθεί στην ομάδα και να συμβάλει δυναμικά”.

Οι Brave Blossoms, που κέρδισαν μία και έχασαν μία, πέταξαν πίσω στη βάση τους στην Τουλούζη αργότερα την Τετάρτη, ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τη Σαμόα στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος τους αγώνας στον όμιλο D είναι εναντίον της Αργεντινής στη Νάντη στις 8 Οκτωβρίου.