Ράγκμπι: Ο Ιάπωνας “σιωπηλός δολοφόνος” Κορνέλσεν επιτίθεται στην Πούμας

Η στιβαρή άμυνα και η ικανότητα να κλέβει μπάλες από τους αντιπάλους βοήθησαν την Ιαπωνία να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Και κανείς δεν το ενσάρκωσε αυτό καλύτερα από τον Τζακ Κόρνελσεν.

Ο Τζακ Κόρνελσεν (Γ) της Ιαπωνίας κάνει τάκλιν εναντίον της Χιλής κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στην Τουλούζη, Γαλλία, 10 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο γιος του θρύλου των Wallabies Greg, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για να παρακολουθήσει τον γιο του να παίζει, ο Cornelsen junior έχει χαρακτηριστεί “ο σιωπηλός δολοφόνος” από τον πατέρα ενός συμπαίκτη του για όλη τη δουλειά που έχει κάνει, είτε στο νούμερο 8 εναντίον της Χιλής, όταν ο Kazuki Himeno αποσύρθηκε αργά στο παιχνίδι, είτε στη δεύτερη σειρά.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν αλλάζει και πολύ αν παίζω στη δεύτερη ή την τρίτη σειρά, γιατί συνήθως βρίσκομαι στο κέντρο του γηπέδου”, δήλωσε ο Κόρνελσεν ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής με την Αργεντινή.

“Νομίζω ότι η δουλειά μου είναι απλώς να συμμετέχω όσο το δυνατόν περισσότερο για να κάνω τη δουλειά μου για την ομάδα.

Η Ιαπωνία πηγαίνει στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της φάσης των ομίλων γνωρίζοντας ότι πρέπει να νικήσει την Αργεντινή – ή να πετύχει τέσσερις προσπάθειες σε μια ισοπαλία και να αποτρέψει την Πούμα από το να κάνει το ίδιο – αν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

“Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές για εμάς όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να περάσουμε στα προημιτελικά”, δήλωσε ο 28χρονος Saitama Wild Knight.

Οι Brave Blossoms θα προσπαθήσουν να δώσουν τα ρέστα στις Pumas, αλλά γνωρίζουν ότι, όπως και στους περισσότερους αγώνες, η μάχη στην επίθεση θα είναι το κλειδί.

“Το ξεκίνημα από στημένες φάσεις θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς”, δήλωσε ο Κόρνελσεν.

“Προφανώς είναι μια πολύ παθιασμένη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και σπουδαίους μεταφορείς της μπάλας. Οπότε ξέρουμε ότι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν αυτό προς όφελός τους και να προχωρήσουν μπροστά και να χτίσουν δυναμική.

Ο Κόρνελσεν πηγαίνει στο παιχνίδι έχοντας κάνει 44 από τα 48 μαρκαρίσματα και δεν έχει δεχτεί ακόμα πέναλτι. Έχει επίσης κερδίσει 10 line-outs και έχει κλέψει πέντε αντίπαλες ρίψεις από στημένες φάσεις (το υψηλότερο σκορ του τουρνουά). Παραδέχτηκε ότι οι Brave Blossoms δούλεψαν σκληρά αυτή την εβδομάδα για να διασφαλίσουν ότι όλοι ήταν στην ίδια σελίδα.

“Ξέρουμε ότι το καλύτερο δυνατό τους σημείο είναι να παίζουν σετ-πιτ. Οπότε πρέπει να είμαστε σε θέση να τους διαταράξουμε εκεί και να τους εμποδίσουμε να αναπτύξουν δυναμική και να μπουν στο παιχνίδι τους”, δήλωσε.

“Όταν έχουμε την ευκαιρία να επιτεθούμε, πρέπει απλώς να είμαστε σε θέση να παίξουμε ελεύθερα, να παίξουμε το ιαπωνικό μας ράγκμπι και να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε σε δύσκολη θέση.

Εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά ο Κόρνελσεν έδειξε ότι δεν μιλάει μόνο για τα λόγια, αλλά περπατάει και στα πόδια του.