Ράγκμπι: Ο Μάικλ Λέιτς της Ιαπωνίας ελπίζει ότι η Χιλή θα γίνει τακτικός παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δεκαέξι χρόνια πριν, οι οπαδοί στο στάδιο της Τουλούζης ξεσηκώθηκαν σαν ένα σώμα μετά την ήττα της Ιαπωνίας από τα Φίτζι σε έναν συναρπαστικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Την Κυριακή, σηκώθηκαν και πάλι όρθιοι για να υποδεχτούν τη Χιλή στην παγκόσμια σκηνή.

Ενώ οι οπαδοί συχνά θεωρούνται ως ο 24ος άνθρωπος μιας ομάδας, οι Los Condores ένιωσαν σαν να είχαν έναν 25ο, 26ο ή και περισσότερο την Κυριακή, τέτοιος ήταν ο θόρυβος των οπαδών τους.

Ο Ιάπωνας πλάγιος επιθετικός Michael Leitch είναι μεταξύ εκείνων που ελπίζουν ότι οι Νοτιοαμερικανοί και οι οπαδοί τους μπορούν να παίξουν σε περισσότερα από ένα Παγκόσμια Κύπελλα.

“Ήταν υπέροχοι”, δήλωσε ο Leitch, ο οποίος παίζει στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο του.

Ο πλάγιος επιθετικός της Ιαπωνίας Michael Leitch (C) μεταφέρει την μπάλα εναντίον της Χιλής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Pool D του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Στάδιο της Τουλούζης, Γαλλία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Περιμέναμε ότι οι Χιλιανοί θα ήταν πολύ παθιασμένοι στο γήπεδο, αλλά μόλις μπήκαμε στο στάδιο, ο θόρυβος από τους Χιλιανούς φιλάθλους ήταν απίστευτος. Ήταν τρέλα. Μακάρι να μπορούσαν να έρχονται σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από την πλευρά τους, οι Χιλιανοί θέλουν να διασφαλίσουν ότι η εμφάνισή τους δεν θα είναι μια αναλαμπή.

“Έχουμε ευθύνη όταν μπαίνουμε στο γήπεδο”, δήλωσε ο αρχηγός της Κοντορέζας Μάρτιν Σιγκρέν, ο οποίος φέρεται να έχασε τέσσερα κιλά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

“Θέλουμε το ράγκμπι να γίνει δημοφιλές (και να υπερισχύσει του ποδοσφαίρου). Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν θέλουμε να είναι το πρώτο (και μοναδικό). Δεν ήταν εύκολο να προκριθούμε, αλλά θέλουμε να συμβεί αυτό στο μέλλον.

Ενώ η ομάδα πάλευε να αγωνιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια των 80 λεπτών, οι οπαδοί της δεν το έβαλαν κάτω, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

“Ήταν μια μεγάλη συγκίνηση”, δήλωσε ο ακραίος επιθετικός Σαντιάγο Βιντέλα. “Μπορούσαμε να ακούσουμε τους 15.000 Χιλιανούς που είχαν έρθει σήμερα το απόγευμα. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ακούσαμε χιλιανά τραγούδια και μας επευφημούσαν, ήταν μια μεγάλη στιγμή.