Ράγκμπι: Ο Οζάκι με χατ-τρικ κλέβει τη δόξα της Κέιν, ο Κόλμπε κάνει ντεμπούτο στη Σουνγκολιάθ

Ο Seiya Ozaki πέτυχε χατ-τρικ την Κυριακή, καθώς η Tokyo Sungoliath νίκησε 52-26 την πρωταθλήτρια Kubota Spears στην πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής της Japan Rugby League.

Ο Νεοζηλανδός αρχηγός Sam Cane και ο ταχύτατος Νοτιοαφρικανός Cheslin Kolbe έκαναν το ντεμπούτο τους σε ιαπωνικό σύλλογο για τη Sungoliath, αλλά ήταν ο τοπικός ακραίος επιθετικός Ozaki που έκλεψε την παράσταση στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground.

Παρακολουθούμενος από τον υποψήφιο προπονητή της Ιαπωνίας και σύμβουλο της Σουνγκολιάθ, Έντι Τζόουνς, ο Οζάκι σημείωσε τρεις προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 35-7 στην ανάπαυλα.

Ο Seiya Ozaki (κάτω) της Tokyo Sungoliath σκοράρει μια προσπάθεια κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της League One με την Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 10 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Πέτυχε την πρώτη του προσπάθεια στο 11ο λεπτό για να δώσει προβάδισμα 14-0 στη Sungoliath με τον Mikiya Takamoto να κάνει τη μετατροπή, και στη συνέχεια το έκανε ξανά οκτώ λεπτά αργότερα.

Η Sungoliath σημείωσε 21 αναπάντητους πόντους πριν ο Spears πετύχει την πρώτη του προσπάθεια μέσω του David Bulbring στο 23ο λεπτό.

Ο Ozaki ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στα τέλη του ημιχρόνου χάρη σε μια πάσα από τον Kotaro Matsushima που τον βρήκε να τρέχει κατά μήκος της δεξιάς πλάγιας γραμμής.

“Είμαι χαρούμενος που πέτυχα προσπάθειες, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε”, δήλωσε ο Ozaki. “Επικεντρώθηκα στο κυνήγι των λακτισμάτων και στην τοποθέτηση όταν η άλλη ομάδα είχε την κατοχή και ήμουν ευχαριστημένος με αυτές τις πτυχές.

Ο Kolbe έδειξε τις ικανότητές του στο παιχνίδι από πίσω, δημιουργώντας χώρο με μια προσποίηση πριν στείλει τον Keisuke Moriya στη γωνία για το 40-14 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

“Νομίζω ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα για εμάς και υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση που μπορούμε να πάρουμε για το υπόλοιπο της σεζόν”, δήλωσε ο Kolbe, προσθέτοντας ότι ήταν “απλά ενθουσιασμένος” που έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι.

Ο Kotaro Matsushima (L) της Tokyo Sungoliath μεταφέρει την μπάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα της League One με την Kubota Spears στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 10 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Spears, της οποίας ο προπονητής Frans Ludeke φημολογείται ότι είναι επίσης υποψήφιος για το κενό πόστο της Brave Blossoms, ήταν πιο σταθερή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει από τόσο νωρίς.

“Αυτό ακριβώς θέλουν, ειδικά με τον Τσέσλιν να παίζει καλά και να παίρνει καλές αποφάσεις, και αυτό μας πήρε πραγματικά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο”, δήλωσε ο Λούντεκε.

Ο fly-half των Spears, Bernard Foley, δήλωσε ότι τα πρώτα αμυντικά λάθη εμπόδισαν την ομάδα να εδραιώσει το δικό της παιχνίδι μέχρι που ήταν πολύ αργά.

“Όταν δίνεις σε μια ποιοτική ομάδα πάρα πολλές εύκολες προσπάθειες, καταλήγεις να κυνηγάς το παιχνίδι”, δήλωσε ο Foley.

Ο πρώην πλέι μέικερ των Wallabies ήταν ωστόσο θετικός για την εκστρατεία του Spears, ο οποίος στοχεύει να κάνει δύο νίκες στη σειρά μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι. Υπάρχει μια υπεράσπιση του τίτλου, αλλά υπάρχουν και νέα μέλη, οπότε ξεκινάμε κατά κάποιο τρόπο ξανά αυτόν τον ανταγωνισμό και νομίζω ότι αυτό είναι που χτίζουμε τώρα”, είπε.