Ράγκμπι: Ο Τζέιμι Τζόζεφ θα επιστρέψει στους Χάιλαντερς το 2024 ως επικεφαλής του ράγκμπι

Ο Ιάπωνας προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ θα επιστρέψει στους Χάιλαντερς της Νέας Ζηλανδίας με τετραετές συμβόλαιο και θα αναλάβει μια νεοσύστατη θέση ως επικεφαλής του ράγκμπι το 2024, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο σύλλογος Super Rugby με έδρα το Ντάνεντιν.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ παρακολουθεί την προπόνηση της εθνικής ομάδας στο Μιγιαζάκι στις 13 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο ρόλος του Joseph, ο οποίος θα ξεκινήσει μετά το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, είναι να ηγηθεί ολόκληρου του προγράμματος ράγκμπι των Highlanders, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης και διατήρησης παικτών, της υποστήριξης της ομάδας προπονητών και της καθοδήγησης του επικεφαλής προπονητή, δήλωσε ο σύλλογος.

Το 2015, ο Τζόζεφ οδήγησε τους Highlanders στον μοναδικό τίτλο Super Rugby πριν μετακομίσει στην Ιαπωνία για να αναλάβει τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας.

Οι Brave Blossoms έφτασαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά υπό τον Joseph το 2019.

“Βλέπω αυτόν τον ρόλο ως μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψω στον σύλλογο και την περιοχή που σημαίνει τόσα πολλά για μένα”, δήλωσε ο Τζόζεφ. “Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Otago, έπαιξα για το Otago και η οικογένειά μου απολάμβανε το γεγονός ότι μεγάλωσα και μορφώθηκα στο Dunedin.

“Απόλαυσα πολύ την εποχή που ήμουν υπεύθυνος των Highlanders, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Νότιο Νησί για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο το 2024”.