Ράγκμπι: Ο Τζον Κίργουαν δεν θα είναι προπονητής της Ιαπωνίας, αλλά ενδιαφέρεται για τον ρόλο του σούπερμαν

Η κενή θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ιαπωνίας πήρε νέα τροπή την Παρασκευή, με τον Τζον Κίργουαν να δηλώνει στο WeLoveSports News ότι δεν είχε καμία επαφή με την Ιαπωνική Ένωση Ράγκμπι.

Ο Kirwan, ο οποίος διαχειρίστηκε τους Brave Blossoms από το 2007 έως το 2011, έχει αναφερθεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης ως ένας από τους υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον πρώην All Black Jamie Joseph, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από επτά χρόνια στην ηγεσία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το WeLoveSports από την Ιταλία, ο Kirwan δήλωσε έκπληκτος που το όνομά του αναφέρθηκε σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Είπε όμως ότι θα ήταν πρόθυμος να εμπλακεί σε έναν άλλο ρόλο.

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ιαπωνίας John Kirwan κοιτάζει πριν από τον αγώνα Pool A του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι μεταξύ της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας στο Παρίσι στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

“Συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν τόσο τεχνικός προπονητής όσο μάνατζερ”, δήλωσε. “Αν η JRFU ήθελε κάποιον να επιβλέπει όλο το πρόγραμμα, να προσλαμβάνει προπονητές, να οργανώνει όλο το σύστημα και να ασχολείται με τα μέσα ενημέρωσης, θα ήμουν πρόθυμος να μιλήσω.

Ο Kirwan, ο οποίος έπαιξε για την NEC (τώρα Tokatsu) Green Rockets από το 1997 έως το 1999 και την προπόνησε από το 1999 έως το 2001, δήλωσε ότι θα ήταν πολύ ευτυχής να επιστρέψει για να ζήσει στην Ιαπωνία, μια από τις απαιτήσεις της JRFU για όποιον αναλάβει την εθνική ομάδα.

Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι ο Τόνι Μπράουν, ο σημερινός βοηθός προπονητή, θα πρέπει να διατηρηθεί στο ρόλο του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σε αντίθεση με τον Τζόζεφ και τον προπονητή άμυνας Τζον Μίτσελ, ο Μπράουν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, δεν έχει πει ακόμα ποιο θα είναι το μέλλον του. Ο Τζόζεφ επιστρέφει στους Χάιλαντερς ως διευθυντής ράγκμπι, ενώ ο Μίτσελ είναι ο νέος προπονητής των γυναικών της Αγγλίας.

Ο Kirwan δεν είναι ο μόνος πρώην προπονητής της Ιαπωνίας που έχει προταθεί για να διαδεχθεί τον Joseph.

Αρκετές αναφορές από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Αγγλία αναφέρουν ότι ο Έντι Τζόουνς είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως προπονητής της Αυστραλίας και να επιστρέψει στον ρόλο που κατείχε από το 2012 έως το 2015.

Ο Τζόουνς έχει διαψεύσει την είδηση αρκετές φορές, πιο πρόσφατα την Παρασκευή, όταν επέστρεψε στην Αυστραλία μετά τον αποκλεισμό των Γουάλαμπις από το εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στη Γαλλία. Ο Τζόουνς έχει συμβόλαιο με το Rugby Australia μέχρι το 2027.

Η JRFU, εν τω μεταξύ, αρνείται σταθερά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εν εξελίξει διαδικασία, εκτός από το να πει ότι “είναι πολιτική μας να μην αποκαλύπτουμε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους υποψηφίους (το όνομα ενός ατόμου ή την κατάσταση επιλογής) μέχρι να οριστικοποιήσουμε την ανακοίνωση του νέου προπονητή”.

Ο Φρανς Λούντεκε, ο οποίος οδήγησε την Spears Funabashi Tokyo Bay στον τίτλο της ιαπωνικής Rugby League One την περασμένη σεζόν, είναι ένας από τους άλλους υποψήφιους που εξετάζονται.