Ράγκμπι: Ο Χιμένο, με τραυματισμό στο πόδι, αμφίβολος για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Χιλή

Ένας τραυματισμός του αρχηγού Καζούκι Χιμένο έχει διαταράξει την προετοιμασία της Ιαπωνίας ενόψει της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι εναντίον της Χιλής στο στάδιο της Τουλούζης την Κυριακή.

Αφού έχασε την προπόνηση της Παρασκευής, ο Χιμένο είχε διαβεβαιώσει τα μέσα ενημέρωσης ότι απλώς ακολουθούσε τα πρωτόκολλα προετοιμασίας. Όμως πέρασε το Σάββατο την προπόνηση του αρχηγού στο γήπεδο του αγώνα στον πάγκο με το αριστερό του πόδι δεμένο με βαριές ζώνες.

“Έχει πρόβλημα στη γάμπα”, δήλωσε ο βοηθός προπονητή Τόνι Μπράουν. “Ελπίζουμε ότι θα αναρρώσει εγκαίρως για το παιχνίδι, αλλά δεν θα ξέρουμε μέχρι αύριο.

Ο αρχηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι της Ιαπωνίας Καζούκι Χιμένο προπονείται ξεχωριστά από τους συμπαίκτες του στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της ομάδας στη φάση των ομίλων εναντίον της Χιλής ( WeLoveSports).

Ο Amanaki Saumaki προπονείται στη θέση του Himeno, οπότε αν ο αρχηγός των Brave Blossoms δεν είναι σε θέση να παίξει – ή αν η ομάδα αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να τον ξεκουράσει ενόψει του αγώνα του ομίλου D με την Αγγλία στις 17 Σεπτεμβρίου – οι αλλαγές στην 23μελή ομάδα θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι το ξεκίνημα που ήλπιζαν οι Brave Blossoms, καθώς ξεκινούν την εκστρατεία τους απέναντι σε μια ομάδα της Ιαπωνίας, την οποία ο προπονητής Jamie Joseph περιέγραψε ως “σκληρή και σκληροτράχηλη”.

Ο αναπληρωματικός Warner Dearns, ο οποίος είχε τα δικά του προβλήματα τραυματισμών το τελευταίο διάστημα, δήλωσε το Σάββατο ότι η Χιλή μοιάζει πολύ με την άλλη ομάδα της Νότιας Αμερικής στον Δ’ όμιλο.

“Είναι σαν την Αργεντινή. Είναι πολύ παθιασμένοι, σκληροί και φυσικοί και θα παίξουν για 80 λεπτά.

Οι Γουόρνερ Ντίρονς της Ιαπωνίας προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της ομάδας στη φάση των ομίλων εναντίον της Χιλής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Αλλά αυτή είναι και η πρώτη τους φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι η εμπειρία, για να μην αναφέρουμε τη ζέστη, θα λειτουργήσει υπέρ τους.

“Θα κάνει ζέστη, αλλά τα τελευταία έξι ή επτά παιχνίδια που έχουμε παίξει ήταν παρόμοια και τα αγόρια μας είναι συνηθισμένα στη ζέστη”, δήλωσε ο Τζόζεφ.

“Η ζέστη κάνει την μπάλα ολισθηρή και ο τρόπος που παίζουμε, με τον αριθμό των πάσων που εκτελούμε, σχεδόν διπλάσιο από αυτόν των άλλων ομάδων, ασκεί μεγάλη πίεση στο παιχνίδι μας. Προπονηθήκαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, οπότε ό,τι κι αν συμβεί την Κυριακή, θα συγκεντρωθούμε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε αγώνα τεστ και ο Brown ελπίζει ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού των Brave Blossoms θα αποτελέσει εμπόδιο για τους Condores.

“Αν παίξουμε το στυλ ράγκμπι μας, που είναι γρήγορο και επιδέξιο, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες”, δήλωσε. “Αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες, θα είμαστε αρκετά καλοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ (τέρμα δεξιά) παρακολουθεί τους παίκτες του να προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα πριν οι “Γενναίοι Άνθη” μπουν στη φάση των ομίλων εναντίον της Χιλής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

Θα είναι ζωτικής σημασίας για τα Brave Blossoms να πάρουν το προβάδισμα στην επίθεση από την αρχή, καθώς ο Keita Inagaki είναι ένας παίκτης που ενσαρκώνει τη διαφορά εμπειρίας μεταξύ των δύο ομάδων.

“Αισθάνομαι ότι είναι λίγο τυχαίο από πλευράς χρονικής συγκυρίας το γεγονός ότι η 50ή μου συμμετοχή είναι το εναρκτήριο παιχνίδι ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου”, δήλωσε ο αριστερός υποστηρικτής, ο οποίος παίζει στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Νομίζω ότι όλοι έφτασαν ως εδώ με μεγάλη αποφασιστικότητα, παρόλο που ορισμένοι παίκτες βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση, επειδή τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ καλά πριν από το τουρνουά.

“Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλη η ομάδα ξεπέρασε αυτές και άλλες δυσκολίες μαζί. Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να πιστέψουμε σε αυτό που κάναμε και σε αυτό που πετύχαμε”.

Η γενική αίσθηση μεταξύ πρώην διεθνών όπως ο Toshiaki Hirose και ο Ryo Yamamura, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Ιαπωνίας που ηττήθηκε 35-31 από τα Φίτζι σε αυτό το ίδιο γήπεδο το 2007, είναι ότι η Ιαπωνία θα είναι πολύ δυνατή για τους νεοφώτιστους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Brown συμφωνεί επίσης.

“Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά, προπονείται αδιάκοπα και είναι σε φόρμα”, δήλωσε. “Δοκιμάσαμε το παιχνίδι μας και νιώθουμε ότι είμαστε σε καλή θέση, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Αύριο θα δούμε αν αυτό είναι αρκετό.