Ράγκμπι: Ο Leitch έτοιμος για μια ξεχωριστή επιστροφή σε κλειστό γήπεδο στο Σαπόρο

Όταν η Ιαπωνία έρθει στο Sapporo Dome το Σάββατο, θα είναι ένα είδος επιστροφής για το νούμερο οκτώ των Brave Blossoms, τον Michael Leitch.

Ο πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας πέρασε τρία χρόνια στο Γυμνάσιο Yamanote του Σαπόρο πριν συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο Tokai και θέλει να δώσει μια καλή παράσταση μπροστά στους αποφοίτους και τους σημερινούς μαθητές του σχολείου στο πρώτο του παιχνίδι στην πόλη εδώ και 17 χρόνια.

“Ανυπομονούσα για αυτό το παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε ο Leitch, ο οποίος μετακόμισε στο Σαπόρο το 2004 όταν ήταν μόλις 15 ετών.

“Το Σαπόρο είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Με στήριξαν πολλοί άνθρωποι στην πορεία και θέλω να παίξω καλά για να τους το ανταποδώσω. Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό”.

Ο Leitch – ο οποίος θα κερδίσει την 79η εθνική του, καθιστώντας τον τον τρίτο πιο πολυπαιγμένο Ιάπωνα παίκτη στην ιστορία, μαζί με τον πρώην σέντερ της Kobe Steel, Yukio Motoki – εξήρε την κατάσταση του γηπέδου, λέγοντας: “Το γρασίδι είναι σε καλή κατάσταση και είμαι ευγνώμων που μπορώ να παίξω σε ένα δροσερό περιβάλλον στη μέση του καλοκαιριού. Θέλω να παίζω έναν αγώνα τεστ εδώ κάθε χρόνο.

Ο Michael Leitch (μπροστά αριστερά) απεικονίζεται κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού αγώνα του αρχηγού στο Sapporo Dome στις 21 Ιουλίου 2023, μία ημέρα πριν από τον αγώνα ράγκμπι με τη Σαμόα ( WeLoveSports)

Όταν ρωτήθηκε αν το παιχνίδι σε κλειστό χώρο θα έχει αντίκτυπο, ειδικά όταν πρόκειται να πιάσει μια βόμβα στο ύψος, ο αμυντικός της Ιαπωνίας Ryohei Yamanaka παραδέχτηκε ότι ανησυχεί λίγο.

“Το σχήμα του ταβανιού έκανε τα πράγματα λίγο διαφορετικά και αναρωτιόμουν πώς θα ήταν, αλλά δεν αισθάνθηκα παράξενα, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

“Δεν υπάρχει αέρας και η μπάλα είναι εύκολο να πιαστεί. Μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη γωνία του λακτίσματος λόγω του φωτός, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα”.

Οι Ιάπωνες παίκτες ράγκμπι Atsushi Sakate (L) και Michael Leitch συμμετέχουν στον αγώνα του αρχηγού στο Sapporo Dome στις 21 Ιουλίου 2023, την παραμονή του αγώνα με τη Σαμόα ( WeLoveSports).

Οι αντίπαλοι της Ιαπωνίας το Σάββατο ήταν επίσης εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις.

“Σας ευχαριστούμε που ανοίξατε τον κλιματισμό”, δήλωσε ο προπονητής της Σαμόα Seilala Mapusua, ο οποίος έπαιξε αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία με την ομάδα που τότε ήταν γνωστή ως Kubota Spears και με την Kamaishi Seawaves.

Ο αρχηγός της Σαμόα, Πολ Αλο-Εμίλ, δήλωσε ότι ενώ ορισμένοι από τους πιο έμπειρους συμπαίκτες του είχαν παίξει κάτω από την ίδια στέγη στο Παρίσι και τη Νέα Ζηλανδία, για τους νεότερους παίκτες ήταν ακόμα κάτι ξεχωριστό.

“Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον ουρανό, γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι. Τα παιδιά από τα νησιά ήταν πολύ έκπληκτοι.