Ράγκμπι: Προφίλ Ιαπώνων παικτών για το RWC 2023

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τζέιμι Τζόζεφ, ονόμασε μια αρχική ομάδα 30 παικτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στις 15 Αυγούστου. Τρεις ημέρες αργότερα πρόσθεσε τέσσερις παίκτες, ενώ ανακοίνωσε ότι ο κλειδαράς Τζέιμς Μουρ αποσύρθηκε από την ομάδα λόγω προβλήματος φυσικής κατάστασης.

Στις 28 Αυγούστου, η Ιαπωνική Ένωση Ποδοσφαίρου Ράγκμπι ανακοίνωσε ότι ο κλειδαράς Uwe Helu και ο κεντρικός Shogo Nakano είχαν επίσης αποσυρθεί από την ομάδα λόγω “προβλημάτων φυσικής κατάστασης” και ότι οι θέσεις τους είχαν καλυφθεί από τους Amato Fakatava και Kanji Shimokawa.

Η Ιαπωνία ξεκινά την εκστρατεία της στον όμιλο D εναντίον της Χιλής, που κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στις 10 Σεπτεμβρίου στην Τουλούζη. Παίζουν με την Αγγλία, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2003, στη Νίκαια στις 17 Σεπτεμβρίου, επιστρέφουν στην Τουλούζη για να παίξουν με τη Σαμόα στις 28 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουν την Αργεντινή στη Νάντη στις 8 Οκτωβρίου.

Ιδού λοιπόν οι 33 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τα “Γενναία άνθη” στο τουρνουά του 2023.

Ενδείξεις:

Keita Inagaki ( WeLoveSports)

Keita Inagaki
(Saitama Wild Knights, 186cm, 116kg, 49 συμμετοχές)
Λέγεται ότι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Ιαπωνίας και είναι παντρεμένος με το μοντέλο Kiko Arai. Θα λάβει μέρος στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει δωρίσει 3 εκατομμύρια γιεν για να βοηθήσει το πρώην λύκειό του στη Νιιγκάτα να μετατρέψει το γήπεδό του σε γήπεδο με πραγματικό γρασίδι.

Craig Millar
(Saitama Wild Knights, 186cm, 116kg, 13 συμμετοχές)
Συνήθως μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ιναγκάκι σε επίπεδο συλλόγων και αναμένεται να κάνει το ίδιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και έφτασε στην Ιαπωνία το 2018 για να αγωνιστεί στους Sunwolves και τους Wild Knights. Είναι πτυχιούχος λογιστής.

Sione Halasili
(Yokohama Eagles, 180cm, 120kg, 0 συμμετοχές)
Γεννημένος στην Τόνγκα και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νιχόν, μπορεί να παίξει και στο Νο 8. Προκάλεσε την οργή των παικτών της πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο όταν δήλωσε ότι το φαγητό που μισεί περισσότερο είναι τα “λαχανικά”.

Asaeli Ai Valu
(Saitama Wild Knights, 187cm, 115kg, 26 συμμετοχές)
Εκπαιδευόμενος στο Γυμνάσιο Shochi Fukaya και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Saitama, ο γεννημένος στην Tongan, είναι Ιάπωνας πολίτης και έχει επιλέξει το “Ai” (αγάπη) ως μεσαίο του όνομα. Αυτό είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο του.

Gu Ji Won
(Kobe Steelers, 183cm, 117kg, 25 συμμετοχές)
Ο γιος του Νοτιοκορεάτη διεθνή Koo Dong Choon, ο Gu πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας στη Νέα Ζηλανδία πριν φοιτήσει στο λύκειο του Nippon Bunri University και στη συνέχεια στο Takushoku University. Έπαιξε βασικό ρόλο στην εκστρατεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2019, αλλά έκτοτε έχει υποστεί τραυματισμούς.

Shinnosuke Kakinaga
(Tokyo Sungoliath, 180cm, 115kg, 12 συμμετοχές)
Φοίτησε στο λύκειο Higashi Fukuoka, πολυετής πρωταθλητής λυκείου, και στη συνέχεια, όπως πολλοί άλλοι, πήγε στο Τόκιο για τις ανώτερες σπουδές του, στο Πανεπιστήμιο Waseda. Έπαιζε βιολί για επτά χρόνια και μπορεί να αναγνωριστεί από την ποσότητα της ταινίας που εφαρμόζει στις γάμπες και τους οπίσθιους μηριαίους του.

Πόρνες:

Atsushi Sakate
(Saitama Wild Knights, 180cm, 104kg, 37 συμμετοχές)
Ξεκίνησε να παίζει ράγκμπι στο γυμνάσιο, καθώς το σχολείο στο οποίο φοιτούσε δεν είχε σύλλογο βόλεϊ. Αρχηγός της χώρας του στο παρελθόν, πρόσφατα του αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο προκειμένου να επικεντρωθεί στο δικό του παιχνίδι. Όπως και ο Shota Horie, έχει μετατραπεί σε επιθετικό της δεύτερης σειράς.

Shota Horie
(Saitama Wild Knights, 180cm, 104kg, 72 συμμετοχές)
Αυτός ο 37χρονος βετεράνος με τα ράστα μαλλιά είναι έτοιμος για το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο του. Έπαιξε ράγκμπι στη Νέα Ζηλανδία για την Otago και στην Αυστραλία για τους Melbourne Rebels. Το παρελθόν του ως ποδοσφαιριστής και μπασκετμπολίστας του επιτρέπει να κάνει πράγματα που πολλοί άλλοι hookers δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ.

Kosuke Horikoshi
(Tokyo Sungoliath, 175cm, 100kg, 7 συμμετοχές)
Ήθελε να γίνει ξυλουργός όταν ήταν μικρός. Είναι πρώτος dan στο τζούντο και ήταν αρχηγός της ιαπωνικής ομάδας ράγκμπι κάτω των 20 ετών. Έπαιξε προπονητής στο πανεπιστήμιο και στην ομάδα Sungoliath. Πιστεύει ότι τα τρία πράγματα που χρειάζονται για την ανακούφιση από το άγχος είναι “η βόλτα με το σκύλο, η σάουνα και το αλκοόλ”.

Κλειδαριές:

Warner Dearns
(Brave Lupus Tokyo, 201cm, 117kg, 7 συμμετοχές)
Έφτασε στην Ιαπωνία όταν ο πατέρας του Grant διορίστηκε προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης στην Tokatsu (τότε NEC) Green Rockets. Διακρίθηκε στο λύκειο Ryukei University Kashiwa, όχι μόνο επειδή ξεπέρασε όλους τους άλλους στο γήπεδο, και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Brave Lupus αμέσως μετά το σχολείο. Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία, έπαιξε για την υιοθετημένη του χώρα προτού περάσει στο ποδόσφαιρο συλλόγων.

Amato Fakatava
(Black Rams Tokyo, 195cm, 118kg, 3 συμμετοχές)
Μαζί με τον Τομόκι Οσάντα, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ιαπωνίας στην απογοητευτική σειρά των Εθνών Ειρηνικού. Προσαρμόστηκε στο test rugby σαν πάπια στο νερό, παρά το γεγονός ότι έπαιζε εκτός θέσης – είναι fullback των Blacks Rams. Ο γεννημένος στην Τόνγκα παίκτης δεν επιλέχθηκε λόγω τραυματισμού στο πόδι, αλλά ανάρρωσε γρήγορα.

Amanaki Saumaki
(Kobe Steelers, 189cm, 108kg, 1 σκουφάκι)
Θεωρείται κλειδαράς, αλλά συνήθως παίζει στην πίσω γραμμή για τους Kobe Steelers, στους οποίους εντάχθηκε από τους Yokohama Eagles. Είναι ο μικρότερος αδελφός του Hosea, που είχε το παρατσούκλι Tongan Godzilla όταν έπαιζε στους Sunwolves.

Δεύτερη σειρά:

Ben Gunter
(Saitama Wild Knights, 195cm, 120kg, 8 συμμετοχές)
Έφτασε στην Ιαπωνία σε ηλικία 18 ετών και έμεινε. Γεννημένος στην Ταϊλάνδη και μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ήταν έτοιμος να καταταγεί στο στρατό πριν τον καλέσει ο προπονητής των Wild Knights, Robbie Deans. Ήταν ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε αγώνα της Top League και, παρόλο που φέτος υπέφερε από τραυματισμούς, απέδειξε ότι επέστρεψε στις φυσικές του δυνάμεις στα πρόσφατα καλοκαιρινά τεστ.

Kazuki Himeno ( WeLoveSports)

Kazuki Himeno
(Toyota Verblitz, 187cm, 108kg, 29 συμμετοχές)
Ο αρχηγός της Ιαπωνίας για το τουρνουά θεωρείται εδώ και καιρό ο φυσικός διάδοχος του Michael Leitch, τόσο για το στυλ παιχνιδιού του όσο και για τις ηγετικές του ικανότητες. Ξεχώρισε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και αξιοποίησε την επιτυχία του όταν ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία για να παίξει για μια σεζόν στους Highlanders το 2021.

Shota Fukui (L). ( WeLoveSports)

Shota Fukui
(Saitama Wild Knights, 186cm, 101kg, 2 συμμετοχές)Έπαιξε για την Ιαπωνία, συχνά στο φτερό, στο Higashi Fukuoka High School και εξέπληξε πολλούς επιλέγοντας να μην πάει στο πανεπιστήμιο και να ενταχθεί στους Wild Knights. Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην League One το 2023.

Michael Leitch
(Brave Lupus Tokyo, 189cm, 113kg, 80 συμμετοχές)
Ήταν αρχηγός της Ιαπωνίας στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ έπαιξε και στη διοργάνωση του 2011. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Σαπόρο και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο πριν ενταχθεί στην Brave Lupus. Πέρασε κάποιο διάστημα στη Νέα Ζηλανδία, όπου έπαιξε για τους Chiefs, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Φαίνεται να έχει βρει νέα πνοή μετά από μια σειρά σοβαρών τραυματισμών.

Jack Cornelsen ( WeLoveSports)

Jack Cornelsen
(Saitama Wild Knights, 195cm, 110kg, 16 συμμετοχές)
Ο γιος του θρύλου των Wallabies, Greg, Cornelsen, είναι άλλο ένα από τα παιδιά του Robbie Deans, ο οποίος ήρθε στην Ιαπωνία για δοκιμή το 2017. Μπορεί να παίξει lock και σε κάθε θέση της αμυντικής γραμμής.

Pieter “Lappies” Labuschagne
(Spears Funabashi Tokyo Bay, 189cm, 106kg, 16 συμμετοχές)
Μπήκε στην αποστολή παρά την κόκκινη κάρτα στον αγώνα προθέρμανσης με τα Φίτζι που τον έκανε να χάσει τον εναρκτήριο αγώνα με τη Χιλή. Ο παίκτης με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ήταν αρχηγός για μερικούς αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2019 και σημείωσε μια προσπάθεια στον εναρκτήριο αγώνα με τη Ρωσία, η οποία βοήθησε τους Brave Blossoms να χαλαρώσουν.

Kanji Shimokawa
(Tokyo Sungoliath, 188cm, 105kg, 2 συμμετοχές)
Εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του κόντρα στα Φίτζι αυτό το καλοκαίρι. Με καταγωγή από τη Φουκουόκα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Waseda. Ήθελε να γίνει παίκτης του μπέιζμπολ όταν ήταν νεότερος και είναι ανεπιφύλακτος οπαδός των Fukuoka SoftBank Hawks.

Scrum-halves:

Naoto Saito
(Tokyo Sungoliath, 165cm, 73kg, 15 συμμετοχές)
Έπαιξε για τους Sunwolves ενώ ήταν ακόμα στο Πανεπιστήμιο Waseda και εντυπωσίασε τον πρώην χαφ της Suntory και νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αυστραλίας George Gregan. Μοιράζεται το χρόνο συμμετοχής και την αρχηγία με τον Yutaka Nagare στη Sungoliath.

Yutaka Nagare
(Tokyo Sungoliath, 166cm, 75kg, 34 συμμετοχές)
Ο “μικρός στρατηγός” της Ιαπωνίας και υπαρχηγός της ομάδας. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Teikyo, ο Nagare συμμετείχε στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο του. Με καταγωγή από το νομό Φουκουόκα, είναι ενθουσιώδης παίκτης του γκολφ.

Kenta Fukuda
(Toyota Verblitz, 173cm, 80kg, 0 συμμετοχές)
Δεν επιλέχθηκε και επιλέχθηκε μπροστά από τον συμπαίκτη του Kaito Shigeno, ο Fukuda θα ήθελε να γίνει σεφ ζαχαροπλαστικής αν δεν είχε γίνει παίκτης ράγκμπι. Λέει ότι τον βοήθησε και τον επηρέασε πολύ ο πρώην συμπαίκτης του στη Verblitz, Gio Aplon.

Flycatchers:

Jumpei Ogura
(Yokohama Eagles, 172cm, 82kg, 4 συμμετοχές)
Έπαιξε μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν ως αμυντικός λόγω της παρουσίας του Yu Tamura στους Eagles, υπογραμμίζοντας την ευελιξία που απαιτεί ο Joseph από την ομάδα του. Απόφοιτος του λυκείου Toin Gakuen και του πανεπιστημίου Waseda.

Rikiya Matsuda (R). (Πληροφορίες Essonne)

Rikiya Matsuda
(Saitama Wild Knights, 181cm, 92kg, 33 συμμετοχές)
Η ασφαλέστερη και πιο σταθερή επιλογή για σύλλογο και χώρα απέναντι στο απρόβλεπτο ταλέντο του συμπατριώτη του Takuya Yamasawa. Είναι πολύ καλός στόπερ, αλλά φαίνεται να έχει υποφέρει από νεύρα στα τελευταία μεγάλα παιχνίδια.

Lee Seung Sin
(Kobe Steelers, 176cm, 85kg, 10 συμμετοχές)
Γεννημένος στην Ιαπωνία, ο Λι φοίτησε σε σχολείο της Βόρειας Κορέας στην Οσάκα, παρά το γεγονός ότι έχει νοτιοκορεατική υπηκοότητα. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Teikyo, αλλά πήρε την ασυνήθιστη απόφαση να εγκαταλείψει μετά το πρώτο έτος με την ελπίδα να παίξει στο εξωτερικό. Το COVID έβαλε τέλος σε αυτή την ελπίδα και εντάχθηκε στους Steelers.

Σέντερ:

Tomoki Osada (μπροστά). ( WeLoveSports)

Ryoto Nakamura ( WeLoveSports)

Tomoki Osada
(Saitama Wild Knights, 179cm, 90kg, 4 συμμετοχές)
Ανακηρύχθηκε Rookie of the Year μετά τη σεζόν 2023 της League One, κατά τη διάρκεια της οποίας σημείωσε εννέα προσπάθειες σε 14 αγώνες. Συνέχισε την εξαιρετική του φόρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ιαπωνία.

Ντίλαν Ράιλι
(Saitama Wild Knights, 187cm, 102kg, 14 συμμετοχές)
Πείστηκε να εγκαταλείψει το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας για την Ιαπωνία, ο Ράιλι αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία παίζοντας δίπλα στον Χάντλεϊ Παρκς και στη συνέχεια στον Ντάμιαν ντε Αλιέντε.

Ryoto Nakamura
(Tokyo Sungoliath, 182cm, 92kg, 35 συμμετοχές)
Έπαιξε ποδόσφαιρο για 12 χρόνια πριν ασχοληθεί με το ράγκμπι στο λύκειο Kagoshima Jitsugyo. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία του 2019, το κτύπημα και η πάσα του βοήθησαν να δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες για τους εξωτερικούς του αμυντικούς.

Φτερά:

Lomano Lava Lemeki
(Green Rockets Tokatsu, 178cm, 96kg, 16 συμμετοχές)
Αγωνίστηκε για την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όταν η ομάδα του Tomohiro Segawa εξέπληξε τον κόσμο νικώντας τη Νέα Ζηλανδία και τερμάτισε τέταρτη. Μια επιλογή που προκαλεί κάποια έκπληξη, καθώς έχει να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα από το τουρνουά του 2019. Η ικανότητά του να παίζει οπουδήποτε στην πίσω τριάδα – καθώς και στο fly-half – σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην ομάδα.

Jone Naikabula ( WeLoveSports)

Jone Naikabula
(Brave Lupus Tokyo, 177cm, 95kg, 4 συμμετοχές)
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Setsunan, φοίτησε προηγουμένως στο φημισμένο Kelston Boys High School στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Όπως πολλοί κάτοικοι των Φίτζι, έπαιξε πολύ ράγκμπι εφτάδας στα νιάτα του. Πάντα ήθελε να ενταχθεί στο Brave Lupus επειδή ο Leitch έχει μητέρα από τα Φίτζι.

Semisi Masirewa
(Hanazono Liners, 181cm, 93kg, 5 συμμετοχές)
Ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες των Sunwolves για την ικανότητά του να δημιουργεί κάτι από το τίποτα. Όπως πολλοί αμυντικοί, η ευελιξία του -μπορεί να παίξει και αμυντικός- ήταν καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του.

Siosaia Fifita
(Toyota Verblitz, 187cm, 105kg, 12 συμμετοχές)
Δεν έπαιξε σε κανένα ματς προετοιμασίας και επιλέχθηκε ως ακραίος επιθετικός, ενώ έπαιζε στο κέντρο για την Hanazono Liners πριν ενταχθεί στην Toyota Verblitz στο τέλος της σεζόν. Γεννήθηκε στην Τόνγκα και φοίτησε στο Japan Aviation High School Ishikawa πριν εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Tenri.

Πλήρης αμυντικός:

Kotaro Matsushima
(Tokyo Sungoliath, 178cm, 88kg, 51 συμμετοχές)
Ένα από τα αστέρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ο Ματσουσίμα ήταν συμμαθητής του Ογκούρα στο λύκειο Toin Gakuen. Μετακόμισε στη Νότια Αφρική όταν τελείωσε το σχολείο, προτού ο Έντι Τζόουνς τον βγάλει από την ακαδημία των Sharks για να ενταχθεί στην ομάδα της Ιαπωνίας το 2013. Πέρασε δύο σεζόν (2020-2022) στη Γαλλία με την Clermont.

Kotaro Matsushima ( WeLoveSports)