Ράγκμπι: Τα “Γενναία άνθη” του “Τζένκι” αποχαιρετούν την Τουλούζη και περιμένουν την Πούμας

Η Ιαπωνία πραγματοποίησε την Τετάρτη την τελευταία της προπόνηση στο Stade Ernest Wallon, το βασικό της στρατόπεδο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, πριν ταξιδέψει στη Ναντ για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή στη μάχη για τη νίκη.

Οι νικητές του αγώνα της Κυριακής θα ταξιδέψουν στη συνέχεια στη Μασσαλία για να αντιμετωπίσουν τους νικητές του ομίλου Γ για μια θέση στα ημιτελικά, ενώ οι ηττημένοι θα κάνουν το μακρύ ταξίδι της επιστροφής.

Κάνοντας προθέρμανση για άλλη μια φορά με το “Tombo” του Tsuyoshi Nagabuchi – τον ανεπίσημο ύμνο της ομάδας – οι παίκτες έδειχναν χαλαροί και ευδιάθετοι πριν από το ταξίδι προς τον βορρά για να συναντήσουν μια ομάδα που έχουν ήδη αντιμετωπίσει επτά φορές.

“Όσον αφορά τη γενναιοδωρία, ήταν υπέροχοι τις τελευταίες δύο ημέρες”, δήλωσε ο προπονητής Ρίκι Φλούτι, χρησιμοποιώντας την ιαπωνική λέξη για το “υγιής”.

“Αλλά είναι σημαντικό να πάρουμε μαθήματα όσον αφορά τα σχέδια, ώστε να τα εφαρμόσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 4 Οκτωβρίου 2023, πριν από τον τελευταίο αγώνα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι εναντίον της Αργεντινής ( WeLoveSports).

Αν και η συνεδρία ήταν ανοιχτή για τα ΜΜΕ μόνο για 15 λεπτά, υπήρξαν μερικά στοιχεία για την πιθανή σύνθεση της ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής, καθώς και για το σε τι εστιάζει η ομάδα καθώς προσπαθεί να κερδίσει την Πούμα για μόλις δεύτερη φορά.

Ο scrum-half Yutaka Nagare προπονείται μόνος του, με τη γάμπα του να είναι ακόμα σφιγμένη, αλλά ο Flutey είπε ότι ελπίζουν ότι ο υπαρχηγός της Ιαπωνίας “θα είναι διαθέσιμος για επιλογή”.

Εν τω μεταξύ, οι τρεις backrowers της Ιαπωνίας προπονήθηκαν σε υποομάδες στην αρχή της συνεδρίας, εστιάζοντας στις ρίψεις τους στην επαφή.

Θα είναι σημαντικό για την Ιαπωνία να εξασφαλίσει τη δική της μπάλα στο lineout για να ξεκινήσει τις δικές της επιθέσεις, ο όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε επιθέσεις από στημένες φάσεις, όπως τα lineouts και τα scrums.

Θα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την Πούμα να είναι κυρίαρχη στην επίθεση για να την σταματήσει στην πορεία της. Η Ιαπωνία πηγαίνει σε αυτόν τον αγώνα ως η πέμπτη στην κατάταξη των κλεφτών lineout, πίσω από την Ιρλανδία, την Αγγλία, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως συμβαίνει συχνά όταν η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μια ομάδα του Πρωταθλήματος Ράγκμπι ή των Έξι Εθνών, στη συνέντευξη Τύπου έγινε πολύς λόγος για φυσική κατάσταση, πίεση και υψηλές μπάλες.

“Δεν είναι πρόβλημα να πιάνεις την μπάλα”, δήλωσε ο ακραίος επιθετικός Κοτάρο Ματσουσίμα. “Το ζήτημα είναι πώς θα δημιουργήσουμε ένα τείχος όταν η πίεση του αντιπάλου γίνεται αισθητή.

“Θέλουμε να μειώσουμε αυτό που συνέβη με την Αγγλία, όταν έσπασαν το τείχος για να μας πιέσουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου ο αποδέκτης μπορεί να επικεντρωθεί στην υποδοχή της μπάλας.

Αλλά όπως τόνισε ο Ματσουσίμα, οι Brave Blossoms δεν επρόκειτο να σκεφτούν μόνο τα αμυντικά τους καθήκοντα.

“Ως ομάδα θα υπάρχει πίεση, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε παθητικοί και πρέπει να τους πιέσουμε σε κάθε κατάσταση”, είπε.

“Όταν υπάρχει μια ευκαιρία, αν όλοι είναι σε δράση σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού, μπορούμε να πετύχουμε μια προσπάθεια και αυτό είναι που θα τους δυσκολέψει.

Σαν να ήθελε να δείξει πόσο χαλαροί και “σπουδαίοι” είναι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, ο Ματσουσίμα πρόσθεσε: “Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτό το παιχνίδι και θέλω απλά να πάω.