Σκέιτμπορντ: Οι Ιάπωνες Χιράκι και Κουσάκι κάνουν διπλό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκέιτμπορντ

Η Ιάπωνα Kokona Hiraki κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα skateboard park την Κυριακή, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η συμπατριώτισσά της Hinano Kusaki, ηλικίας 15 ετών, η οποία τερμάτισε δεύτερη.

Η Hiraki, αργυρή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, προσγειώθηκε με ένα backside flip και συγκέντρωσε 94,54 βαθμούς στο δεύτερο από τα τρία runs της στον τελικό της Ρώμης, ξεπερνώντας τους 93,20 βαθμούς που συγκέντρωσε η Kusaki, πρόσφατα χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ασιατικούς Αγώνες, σε αυτή τη διοργάνωση που λειτουργεί επίσης ως το τρίτο προκριματικό αγώνισμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ιάπωνας Kokona Hiraki αγωνίζεται στο αγώνισμα των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skateboard Park στα προάστια της Ρώμης στις 8 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Αμερικανίδα Minna Stess τερμάτισε τρίτη με 90,80, ενώ η νικήτρια των Αγώνων του Τόκιο Sakura Yosozumi τερμάτισε τελευταία στον τελικό της οκτάδας γυναικών με 83,53.

“Είχα τερματίσει μόνο δεύτερη και τρίτη στο παρελθόν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά”, δήλωσε η γεννημένη στο Χοκάιντο Χιράκι.

Η Hiraki, η οποία ήταν αθλήτρια του snowboard και του σνόουμπορντ όταν ήταν μικρότερη, προσελκύστηκε από τα κόλπα που μπορούν να εκτελεστούν με το skateboard – παρόλο που η εκμάθησή τους συχνά συνεπάγεται βαριές πτώσεις – και έγινε Ολυμπιονίκης σε ηλικία 12 ετών.

Η αντίπαλος της Hiraki, η Βρετανίδα Sky Brown, επίσης 15 ετών και χάλκινη Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν έλαβε μέρος στο αγώνισμα.

“Ήμουν αποφασισμένη να δοκιμάσω κάθε κόλπο που ήθελα”, δήλωσε η Hiraki. “Μπόρεσα να το απολαύσω χωρίς να είμαι τόσο νευρική όσο συνήθως. Θα στοχεύσω και πάλι στην πρώτη θέση, αν μπορέσω να μπω στην ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.