Σκέιτμπορντ: Ο Αμερικανός σταρ Νάιτζα Χιούστον πιστεύει ότι ο Ιάπωνας Γιούτο Χοριγκόμε ανεβάζει τον πήχη

Ο Αμερικανός αστέρας του street skateboarding Nyjah Huston ευχαρίστησε τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη Yuto Horigome που ανέβασε το αγωνιστικό επίπεδο του αθλήματος μετά την τελευταία τους σύγκρουση στο Τόκιο.

Ο Huston, 28 ετών, κατέλαβε την τρίτη θέση στον εναρκτήριο γύρο του Τόκιο του πρωταθλήματος Street League Skateboarding στην Ariake Arena το Σάββατο, όπου ο Horigome κέρδισε τον τίτλο με μια εκθαμβωτική εμφάνιση μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Ο Ιάπωνας Yuto Horigome κερδίζει τον τελικό των ανδρών στον εναρκτήριο γύρο του Τόκιο για το Street League Skateboarding στην Ariake Arena στις 12 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Χιούστον, ο οποίος μόλις αναρρώνει από την επέμβαση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου πριν από περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ότι ο 24χρονος Horigome έθεσε νέο σημείο αναφοράς με την κορυφαία επίδοσή του στην πρώτη ασιατική διοργάνωση του επαγγελματικού street skateboarding.

“Αυτή είναι ίσως η καλύτερη επίδοση που έχω δει ποτέ”, δήλωσε ο Χιούστον. “Αυτός ο τύπος γίνεται όλο και καλύτερος. Είναι τρελό.

Ο Αμερικανός δήλωσε ότι ο ίδιος και η υπόλοιπη ελίτ του αθλήματος ανυπομονούσαν να αγωνιστούν εναντίον του Ιάπωνα αστέρα, ο οποίος κέρδισε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ σε μικρή απόσταση από τον τόπο διεξαγωγής του Σαββάτου.

“Είναι πάντα μια καλή μάχη με αυτόν τον τύπο. Με ωθεί να γίνομαι καλύτερος στο πατινάζ μου και νιώθω ότι το κάνει αυτό για όλους. Πάντα φέρνει νέα κόλπα”, δήλωσε ο Huston. “Πάντα ανεβάζει τον πήχη και αυτό είναι το νόημα του skateboarding.

Ο Nyjah Huston, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χαμογελά κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου του street skateboard των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 25 Ιουλίου 2021, στο Ariake Urban Sports Park ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Χιούστον, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση στους αγώνες δρόμου ανδρών στους Αγώνες του Τόκιο, αφού ήταν το φαβορί για το χρυσό, δήλωσε ότι σημειώνει μεγάλη πρόοδο μετά την εγχείρησή του και επικεντρώνεται στο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και μετά.

“Έχω ακόμα μερικά γερά χρόνια μπροστά μου, οπότε θα τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο”, δήλωσε. “Απολαμβάνω να κάνω πατινάζ σε κάθε διαγωνισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προφανώς ένα διαφορετικό επίπεδο (αλλά) είμαι πάντα χαρούμενος που βγαίνω εκεί έξω και αγωνίζομαι.