Σούμο: ένας Ουκρανός παλαιστής στοχεύει να αφήσει το στίγμα του στο αρχαίο άθλημα της Ιαπωνίας

Ένας 19χρονος παλαιστής που διέφυγε από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα κάνει ένα βήμα προς την πραγματοποίηση του ονείρου του στο σούμο τον επόμενο μήνα στη Φουκουόκα.

Ο Aonishiki, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Danylo Yavhusishin, πάτησε για πρώτη φορά το ιερό dohyo του Ryogoku Kokugikan του Τόκιο τον Σεπτέμβριο σε έναν προκριματικό αγώνα για μη βαθμολογημένους παλαιστές στο Autumn Sumo Grand Tournament.

Πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του ως βαθμολογημένος παλαιστής στο Kyushu Grand Sumo Tournament στις 12 Νοεμβρίου στο Fukuoka Kokusai Center στην κατώτερη κατηγορία jonokuchi.

Μια φωτογραφία αρχείου δείχνει τον Ουκρανό παλαιστή σούμο Aonishiki (L) να αγωνίζεται σε έναν προκριματικό αγώνα για μη καταταγμένους παλαιστές στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αυτός ο νεαρός άνδρας 180 εκατοστών και 120 κιλών, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Ουκρανία σε διεθνείς αγώνες σούμο εφήβων, έφτασε στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2022, δύο μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του.

Τον Δεκέμβριο εντάχθηκε στο στάβλο Ajigawa για να προπονηθεί υπό τον πρώην sekiwake Aminishiki και έχει ως στόχο να ακολουθήσει τα βήματα του δασκάλου του στάβλου του και να γίνει ένας παλαιστής “sekitori” που θα αγωνίζεται σε μία από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες του σούμο.

“Ο δάσκαλός μου έγινε σεκιτόρι σε ηλικία 21 ετών. Θα γίνω σεκιτόρι όταν θα είμαι 22 ετών”, δήλωσε ο Aonishiki, μιλώντας με αυτοπεποίθηση στα ιαπωνικά.

Ο Aonishiki ήρθε στην Ιαπωνία με τη βοήθεια του Arata Yamanaka, τότε αρχηγού του συλλόγου σούμο του Πανεπιστημίου Kansai, αφού οι δυο τους έγιναν φίλοι σε ένα διεθνές τουρνουά.

Ζούσαν και προπονούνταν μαζί μέχρι που ο Ουκρανός παλαιστής εντάχθηκε στο στάβλο, όπου υιοθέτησε το πλήρες όνομα ρινγκ Aonishiki Arata σε αναγνώριση του φίλου του.

Φωτογραφία αρχείου που δείχνει τον Ουκρανό παλαιστή σούμο Aonishiki να στέκεται στο ρινγκ κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Από τότε που έλαβα το όνομά του, ήθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”, δήλωσε.

Ο Αονισίκι μελέτησε τις τεχνικές παλαιστών με σώμα που έμοιαζε με το δικό του, όπως ο σταθερός δάσκαλός του και πρώην γιοκοζούνα Γουακανοχάνα, και έδειξε έφεση στις γρήγορες, μετωπικές επιθέσεις.

“Μπορείς να πεις ότι είναι ειλικρινής και αγαπάει πραγματικά το σούμο”, δήλωσε ο σταθερός δάσκαλος Ajigawa.

Ο Aonishiki εμπνεύστηκε το τουρνουά του Νοεμβρίου από τις επιδόσεις των Ουκρανών παλαιστών σούμο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Tachikawa, μια πόλη δυτικά του Τόκιο.

“Όλοι τους γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Πρέπει να γίνω κι εγώ ακόμη πιο δυνατός”, δήλωσε.