Σούμο: Η Τακακέισο παραμένει σε καλό δρόμο με μια δύσκολη νίκη επί της Σοντάι τη δεύτερη μέρα

Ο Ozeki Takakeisho συνέχισε την αήττητη πορεία του στο Kyushu Grand Sumo Tournament με μια σκληρή νίκη επί του νούμερο 2 maegashira Shodai τη Δευτέρα.

Ο νικητής της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου, ο οποίος στοχεύει στην προαγωγή του σε yokozuna και στο πέμπτο Κύπελλο Αυτοκράτορα, έκανε ένα δυνατό πρώτο χτύπημα, αλλά πιέστηκε στην πλάτη πριν τραβήξει τον πρώην ozeki Shodai (0-2) στο χώμα.

Ο Takakeisho (R) νικά τον Shodai κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Φουκουόκα στις 13 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι τρεις σημερινοί ozeki παρέμειναν άψογοι τη δεύτερη ημέρα στο Kokusai Center της Φουκουόκα, με τον Hoshoryu να κερδίζει τον νούμερο 1 Ura και τον Kirishima να αντιμετωπίζει τον komusubi Abi.

Η τριάδα της δεύτερης θέσης του σούμο μοιράζεται τα πρωτοσέλιδα, καθώς ο μοναχικός γιοκοζούνα Terunofuji παραμένει εκτός με πόνους στη μέση. Ο επιρρεπής σε τραυματισμούς μεγάλος πρωταθλητής δεν έχει ολοκληρώσει τουρνουά από τότε που κέρδισε το Κύπελλο του Αυτοκράτορα τον Μάιο.

Ο Hoshoryu κέρδισε έναν διασκεδαστικό αγώνα απέναντι στον ευέλικτο Ura (0-2), νικητή της αναμέτρησής τους τον Σεπτέμβριο, αφαιρώντας του τη ζώνη του πριν τον σπρώξει από το dohyo.

Ο Hoshoryu (L) αγωνίζεται με τον Ura κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Fukuoka στις 13 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima μόλις που ίδρωσε καθώς πίεζε τον Abi (1-1), αποκρούοντας το πρώτο του χτύπημα και σπρώχνοντάς τον γρήγορα στην κορυφή.

Και οι τρεις sekiwake ήταν επίσης νικητές σε μια μέρα χωρίς μεγάλες ανατροπές, με τους Daieisho και Kotonowaka να παραμένουν αμφότεροι αήττητοι και να διατηρούν ζωντανές τις μικρές τους πιθανότητες για προαγωγή σε ozeki. Και οι δύο θα πρέπει να είναι σχεδόν τέλειοι στο 15ήμερο τουρνουά για να φτάσουν στη δεύτερη υψηλότερη θέση.

Ο Kirishima (L) χειροδικεί τον Abi κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Kyushu Grand Sumo Tournament στο Fukuoka Kokusai Center στη Fukuoka στις 13 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Daieisho κατέβαλε τον #4 Gonoyama (0-2) αφού οι κριτές διέταξαν επανάληψη του αρχικού τους αγώνα, ενώ ο πανίσχυρος Kotonowaka ήταν εντυπωσιακός κρατώντας το #3 Takayasu (1-1).

Ο άλλος σεκιουάκε, ο Γουακαμοτοχάρου, ανέκαμψε από την ήττα του την πρώτη ημέρα, βγάζοντας νοκ άουτ το Νο2 Μεϊσέι (0-2), ο οποίος δεν έχει κερδίσει ακόμα σε επτά απευθείας αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ανδρών.