Σούμο: Η Τακακέισο χάνει το μερίδιο της στην κορυφή με την ήττα από τη Σοντάι για την 7η αγωνιστική

Ο Ozeki Takakeisho παραιτήθηκε από το μερίδιο της πρωτιάς που του αναλογούσε το Σάββατο στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο με μια ήττα-σοκ από τον τρίτο maegashira Shodai.

Ο απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki έπεσε στο 5-2 την 7η ημέρα του 15ήμερου τουρνουά στο Ryogoku Kokugikan, αφού τον σταμάτησε και τον έσπρωξε έξω ο πρώην ozeki του.

Ο Shodai (R) σπρώχνει τον Takakeisho κατά τη διάρκεια της 7ης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το αποτέλεσμα αφήνει δύο κεντρικούς παλαιστές, τον Τακαγιάσου (Νο 7) και τον Αταμιφούτζι (Νο 15), ισόβαθμους στην κορυφή με 6-1.

Απαντώντας στην ισχυρή εναρκτήρια επίθεση του Takakeisho με μια δική του ισχυρή ώθηση, ο Shodai (3-4) άντεξε δύο χαστούκια προτού ωθήσει τον τρεις φορές νικητή του Κυπέλλου Αυτοκράτορα στα όρια.

“Όλα πήγαν καλά από την αρχική φόρτιση”, δήλωσε ο Shodai. “Το ρεκόρ μου (μετά από επτά ημέρες) δεν είναι πολύ καλό, αλλά θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Ο Kadoban ozeki Kirishima ήταν το μόνο μέλος της τριάδας στη δεύτερη υψηλότερη θέση του σούμο που πρόσθεσε στο σύνολο των νικών του, κάνοντας γρήγορη δουλειά με το νούμερο 3 Tamawashi, αφού ο πρωτοεμφανιζόμενος ozeki Hoshoryu ηττήθηκε από τον νέο komusubi Nishikigi.

Ο Kirishima παρέμεινε μια νίκη μακριά από την κορυφή με 5-2, αφού δεν ίδρωσε καθόλου στη νίκη του με 0-7 επί του Tamawashi.

Οι δυσκολίες του Hoshoryu σε αυτό το τουρνουά συνεχίστηκαν και έπεσε στο 3-4 χάνοντας από τον αντίπαλό του Nishikigi (4-3).

Ο νέος komusubi παρέμεινε αγκάθι για τον Hoshoryu, κερδίζοντας την τρίτη συνεχόμενη συνάντησή του με τον 24χρονο Μογγόλο σταρ, αφού του αρνήθηκε την κατοχή της ζώνης και τον έσπρωξε προς την έξοδο.

Ο Sekiwake Wakamotoharu παρέμεινε σε επαφή με τους πρωτοπόρους στο 5-2, αποκλείοντας το Νο1 Hokutofuji (4-3). Οι άλλοι δύο σεκιουάκε έδωσαν μάχη, με τον Daieisho (3-4) να διεκδικεί επάξια τη νίκη του αποκλείοντας τον νεοπροαχθέντα Kotonowaka (4-3).