Σούμο: Η Χοκουτοφούτζι νίκησε την Χοσορίου τη δεύτερη μέρα των φθινοπωρινών αγώνων

Ο παλαιστής Grassroots Hokutofuji διεκδίκησε το δεύτερο θύμα του ozeki του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο με μια εκπληκτική νίκη επί του μογγολικού αστέρα Hoshoryu τη Δευτέρα.

Μια μέρα μετά την ανατροπή του Takakeisho, ο νούμερο ένα maegashira Hokutofuji βελτιώθηκε σε 2-0 χαστουκίζοντας τον Hoshoryu και δίνοντάς του την πρώτη του ήττα από τότε που προήχθη στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του σούμο ενόψει του 15ήμερου τουρνουά στο Ryogoku Kokugikan.

Ο Hoshoryu εξαπέλυσε μια ισχυρή αρχική επίθεση, αλλά ο Hokutofuji τον έβγαλε από την ισορροπία του καθώς έφτανε για τη ζώνη, προετοιμάζοντάς τον για το χαστούκι.

Ο Hokutofuji (L) νικά τον Hoshoryu τη δεύτερη μέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Hoshoryu υπέστη την πρώτη του ήττα μετά την προαγωγή του στο δεύτερο υψηλότερο βαθμό στο σούμο, αυτόν του ozeki. ( WeLoveSports)

Το αποτέλεσμα εκδικήθηκε την ήττα του Hokutofuji από τον Hoshoryu σε έναν αγώνα αποκλεισμού του πρωταθλήματος τον Ιούλιο, όπου ο 24χρονος ανιψιός του μεγάλου Μογγόλου Asashoryu κέρδισε το πρώτο του Κύπελλο Αυτοκράτορα και σφράγισε την προαγωγή του σε ozeki.

“Παίρνω τα πράγματα μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Hokutofuji. “Δεν έχω αλλάξει τίποτα από τον Ιούλιο. Απλά συγκεντρώνομαι στον επόμενο αγώνα.

Ο Takakeisho ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα βγάζοντας νοκ άουτ τον komusubi Nishikigi (1-1), ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στις τρεις διακεκριμένες θέσεις του “sanyaku” μετά από μια καλή εμφάνιση τον Ιούλιο.

Ο Ozeki Kirishima παρέμεινε αήττητος για να διεκδικήσει την τρίτη διαδοχική νίκη του στο κεφάλι επί του Νο. 1 Meisei (1-1), σπρώχνοντάς τον στο πάτωμα αφού απέκρουσε μια αρχική σειρά χτυπημάτων.

Οι Takakeisho και Kirishima αγωνίζονται και οι δύο ως ozeki “kadoban” που απειλούνται με υποβιβασμό αφού δεν κατάφεραν να πάρουν τις απαιτούμενες οκτώ νίκες στο τουρνουά του Ιουλίου στη Ναγκόγια. Ο Takakeisho αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων στο γόνατο, ενώ ο Kirishima έκανε 6-7-2 στο ντεμπούτο του ως ozeki, αφού έλειψε τρεις ημέρες με θλάση στα πλευρά.

Οι τρεις ozeki προηγούνται ελλείψει του μοναχικού yokozuna Terunofuji, ο οποίος αποσύρθηκε από το δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά λόγω τραυματισμού στην πλάτη και συμπτωμάτων διαβήτη.

Ο νούμερο 2 Asanoyama (2-0) συνέχισε τις προσπάθειές του να επιστρέψει στο sanyaku κερδίζοντας έναν συναρπαστικό αγώνα απέναντι στον νέο sekiwake Kotonowaka (1-1). Ο πρώην ozeki άντεξε την επίθεση πριν ανατρέψει το ανερχόμενο αστέρι με μια ρίψη πάνω από το χέρι.

Ο Ozeki Takakeisho (δεξιά) συγκρούεται με τον komusubi Nishikigi κατά τη διάρκεια του αγώνα τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)